3.13 Finland

 

Bravade Recorder Quartet is een Fins blokfluitkwartet, opgericht in 2004. De leden: Pauliina Fred,  Sunniva Fagerlund, Hanna Haapamäki en Hanna Kangasniemi hebben gestudeerd aan de  Sibelius Academie in Helsinki, en muziekhogescholen in Duitsland en Nederland. Als Bravade Quartetkwartet hebben ze gestudeerd bij Han Tol en Peter Holtslag.   

www.bravade.net

 

 

 

 

Sunniva Fagerlund studeerde blokfluit aan de Helsinki Polytechnic Stadia bij Janek Öller, en aan het Conservatorium in Hamburg bij Peter Holtslag. Zij speelt in het Bravade Quartet en in Ensemble Recordanza. Sunniva Fagerlund doceert blokfluit aan het Arkipelagi muziekinstituut in Parainen en het West Helsinki muziekinstituut. Sinds 2009 is zij directeur van het “In het barok labyrinth” festival van Parainen.

 

 

 

 

 

 

Hanna Haapamäki studeerde blokfluit aan het Päijät-Häme Conservatorium bij Mirja Tuukkanen en Leena Siniranta-Ollberg. Aan de Sibelius Academy kreeg ze onderricht van Rabbe Forsman en Jari S. Puhakka. Zij ronde haar studie af aan het Conservatorium in Amsterdam onder andere bij Saskia Coolen en Paul Leenhouts. Zij speelt in de ensembles Baccano en Opus X, in  het trio HOP!, en in het Bravade Recorder Quartet. Hanna Haapamäki doceert blokfuit en traverso aan de muziekinstituten van Espoo en Korkkonummi.