4.19 Mexico

 

María Díez-Canedo studeerde  in Mexico bij Nancy Winkelmann en Gene Gerszo en daarna aan de Longy School of Music in Cambridge, Massachusetts bij Marilyn Boenau, Catherine Folkers en Christopher Krueger. In 1987 studeerde ze nog blokfuit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ricardo Kanji en dwarsfluit bij Marten Root in Amsterdam. María Díez-Canedo is sonds 1988 lid van het ensemble "La Fontegara"

Op het moment (2014)  is María Díez-Canedo blokfluitdocent en docent kamermuziek aan de "Escuela Nacional de Música" van de "Universidad Nacional Autónoma de México".

 

 

 

 

 

Horacio Franco studeerde aan het Conservatorio Nacional de Música in Mexico en won daar een beurs om aan het Sweelinck Conservatorium inj Amsterdam te gaan studeren. Daar behaalde hij zijn diploma uitvoerend musicus. Hij leidt Mexico's bekendste oude muziek ensemble: Capella Cervantina  en leidt daarnaast het Trio Hotteterre

 

Het Vagabond Consort is een blokfluitkwartet dat bestaat uit Luis Guillermo Custodio Linares, Fernanda Olmedo Espinoza, Emiliano Pérez Riveroll en Ricardo Rodríguez Rodríguez. Het Vagabondo Consort onstond aan de Nationale Muziekschool en werd in 2008 opgericht onder leiding van  Mary Díez Canedo.