4.25 Portugal

 

In Portugal is, net als in Spanje, een groeiend aantal blokflutisten en een groeiende belangstelling voor de mogelijkheden van het instrument blokfluit.

In Spanje en Portugal sinds 2010 een ERTA Iberia, Asociación Ibérica de Flauta de Pico, waarvan Trudy Grimbergen voorzitter is. (2015). ERTA Iberia heeft in 2014 haar derde blokfluitbijeenkomst georganieerd in Oporto. Aan de Escuela Superior de Musica y Espectáculos in Oporto kun je ook blokfluit studeren.


 

António Carrilho studeerde in Nederland in Zwolle bij Adrienne du Clou en Dorothea Winter en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Marion Verbruggen, Sebastian Marq, Michael Barker, blokfluit. Daarna heeft hij zich ontwikkelt tot een breed  uitvoerend muzikant, zowel als blokfuitist  als ensemble- en orkestleider, zowel in oude als in moderne muziek. Daarnaast  studeerde hij conferentie interpretatie aan de Universidade Autónoma van Lissabon en is hij professioneel tolk

Op het moment leeft hij in Portugal, waar hij concerten geeft voor radio en televisie.  António Carrilho doceert blokfluit en kamermuziek aan de Escola Superior de Artes Aplicadas de Castelo Branco (Portugal). Als dirigent legt hij zich toe op barokopera's, maar ook op uitvoeringen van hedendaagse muziek

 

www.antoniocarrilho.com

 

 

 

In de buurt van het centrum van Lissabon woont en werkt blokfluitbouwer  Diogo Leal. Voor in formatie en contact zie zijn website:

http://diogo-leal.com

 

 

 

 

Blokfluitconcort "Dolce Eolo" is gevestigd in Oporto en bestaat uit  Mónica García, Moisés Maroto, Rita Rodríguez en Carlos Sánchez.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rita Rodríguez(*Madrid, 1993), kreeg in Madrid als jong blokfluitles. Ze studeerde aan het  Conservatorium “Ángel Arias Maceín” bij Pedro Bonet, Pepa Megina en Trudy Grimbergem.  Vanaf 2013 is Rita Rodríguez assistant-docent aan de  Escola Superior de Música, Artes e Espectáculo in Oporto.

Rita Rodríguez is blokfluitist bij het ensemble "Barrock'n'roll" en lid van het blokfluitconsort Dolce Eolo"

 

 

 

Teresa Matias kreeg in de Algarve, Portugal, vanaf haar vierde jaar piano, blokfluit en balletles. In 2001 studeerde Teresa Matias aan de  Escola Superior de Música in Lissabon.  Daarna studeerde ze blokfluit in Nederland aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. is sinds 2008 artistiek directeur van de concertserie "Clássica em Cacela" die elke zomer in Cacela Velha, in de Algarve wordt opgezet. Teresa Matias is vrijgevestigd zelfstandig muzikant/componist in Amsterdam.

www.teresamatias.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedro Sousa Silva  volgde lessen bij Pedro Couto Soares aan de Escola Superior de Música in Lissabon en daarna bij Pedro Memelsdorff aan de Civica Scuola di Musica in Milaan. In 2002 formeerde Pedro Sousa het blokfluitkwintet A Imagem da Melancolia. Naast Pedro Sousa spelen de blokfluitisten Inês Moz Caldas, Marco Magalhães, Paulo Gonzales en Pedro CastroInês in het ensemble. Zij brachten twee CD's  uit, de laatste: "The Bas Tempered Consort, Naxos CC72321.

Pedro Sousa doceert aan de Escuela Superior de Musica y Espectáculos in Oporto.