Componisten

vanaf 1983

 

Péter Zombola (*Boedapest, Hongarije, 2 maart 1983) begon op 6-jarige leeftijd klarinet te spelen en als 8-jarige piano. Van 1997 to 2001 volgde hij de Béla Bartók Midelbare Muziekschool als leerling van Miklós Kocsár en Miklós Csemiczky en daarna studeerde hij aan de Ferenc Liszt Muziekacademie in Boedapest bij Zoltán Jeney en György Orbán. Van 2006 – 2009 volgde hij compositielessen aan de Liszt Muziekacademie.

Sinds september 2004 doceert Péter Zombola aan de faculteit zang en muziek van de drama- en filmuniversiteit en vanaf 2009 aan het Eszterházy Károly College.

Péter Zombola componeerde

     20 filmscores

     2 theatermuziekwerken

     6 pianowerken

     6 werken voor andere soloinstrumenten

     24 kamermuziekwerken

- Chaconne voor twee fluiten en piano, 2012

     30 koorwerken

     9 werken voor strijkorkest

     7 orkestwerken

     2 oratoria

http://zombolapeter.uw.hu

 

Wilbert Bulsink (Doetinchem, 10 juli 1983), muzikaal wonderkind, studeerde piano bij Ton Hartsuiker en Gert-Jan Vermeulen, instrumentatie bij Theo Verbey en compositie bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast studeerde hij elektronica bij Kees Tazelaar, Jorrit Tamminga en Jos Zwaanenburg. In 2008 sloot hij zijn studie compositie aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam met onderscheiding af. Tijdens zijn studie was Wilbert Bulsink actief als kerkorganist en als toetsenist/arrangeur in de rockband Magic Fish. In oktober 2005 werd hem de eerste Jan van Vlijmenprijs voor beginnende componisten uitgereikt. Hij is lid van componistencollectief Monoták en als componist verbonden aan Splendor Amsterdam. Sinds 2016 doceert hij compositie aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. 

Wilbert Bulsink componeerde

     multimediaperfomances

     orkestwerken

- Koranfragment, 2009

- 2 Nocturnes voor Strijkorkest

- Spelingen, voor harp en orkest, 2017

     kamermuziekwerken

     werken voor piano solo

 

Andys Skordis (*Nicosia, Cyprus, 24 augustus 1983) is vanaf jongs met muziek bezig. Als teener speelde hij elektrische gitaar in bands en componeerde daar ook songs voor. Tijdens zijn diensttijd speelde hij Euphonion in het militaire harmonieorkest van Cyprus.

Vanaf 2003 studeerde Andys Skordis eerst jazzgitaar en later compositie en schrijven van filmscores aan het Berklee College of Music in Boston. In 2007 studeerde hij daar af en verhuisde naar Amsterdam voor een vervolgstudie compositie en Carnatische muziek (Zuid-Indiase klassieke muziek). Hij rondde daar zijn studies in 2012 af.

Momenteel woont Andys Skordis  in Amsterdam, waar hij componeert en percussie speelt in diverse bands en groepen.

Andys Skordis componeerde

     7 werken voor orkest of groot ensemble

     12 kamermuziekwerken

     1 gitaarwerk

     8 werken voor 1 of twee piano’s

     1 werk voor cello

     1 series liederen voor zangstem en piano

     3 werken voor zangstem(men) en instrumenten

- “The deeper you go…the deeper you go…the deeper you go… deeper you go…you go…you?” voor 5 Sopranen, 5 klarinetten, 5 trombones, 5 cellos, 2 percussionisten, piano en klavecimbel

     1 werk voor vertellers, koor en orkest

     2 korte opera’s

     1werk voor harp en danser

http://andysskordis.com

 

Yu Oda (*Ebina, Japan, 22 september 1983) begon zijn muzikale activiteiten met spelen en componeren in een popband. Zijn muzikale carričre begon in een rockband. Hij studeerde van 2003 – 2008 in Los Angeles aan de California State University, Northridge, bij Liviu Marinescu, en vanaf 2008 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Wim Henderickx, Willem Jeths en Rafael Reina. Vanaf 2008 woont Yu Oda in Amsterdam in Nederland.

 Yu Oda componeerde

     1 orkestwerk

     12 kamermuziekwerken

     2 pianowerken

www.odayu21.com

 

Geerten Liefting (*Nijkerk, december 1983) studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. Daarna studeerde hij Compositie en Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Tenslotte studeerde hij de Master koordirectie bij Wiecher Mandemaker en compositie bij Peter-Jan Wagemans.aan het Rotterdams Conservatorium.

Sinds 2007 is hij werkzaam als dirigent-organist van de Heilige Bonaventuraparochie te Woerden, vaste assistent-organist van de Domkerk in Utrecht en de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Geerten Liefting treedt op als organist, improvisator (Onder andere als organist bij ‘stomme films’) en dirigent en is actief als componist voor diverse bezettingen.

Geerten Liefting componeerde

     4 werken voor zangstem(men), koor (en orgel)

     1 werk voor zangstem en groot ensemble

     4 werken voor koor en orgel(s)

     1 werk voor zangstem en orgel

     5 koorwerken a capella

     1 pianowerk

     1 orgelwerk

- Choral, opus 11, 2022

www.geertenliefting.com

 

Thanasis Deligiannis (*Larisa, Griekenland, 1983) groeide op in een gezin van traditionele muzikanten. Hij studeerde compositie in Thessaloniki aan de afdeling Muziekwetenschap en kunst van de universiteit van Macedonië, Griekenland bij D. Terzakis en G. Kyriakakis en muziektheater bij S. Karakantza. In 2010 rondde hij zijn compositiestudies af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Wim Henderickx.

Vanaf 2011 is Thanasis Deligiannis lid van het artistieke team van het Nieuw Ensemble, van het Atlas Ensemble en van de compositieafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. In 2010 en 2012 was Thanasis Deligiannis genomineerd componist bij de internationale Gaudeamus Muziek Week.

Thanasis Deligiannis componeerde

     7 werken voor muziektheater

     11 kamermuziekwerken

     10 werken voor zangstem(men) en instrumenten

- A bit unfair, voor vijf vrouwelijke blokfluitspeelsters/zangeressen, 2017. Het driedelige werk heeft een apart tweede deel: Little Squarels, waarbij de blokfluitisten ook moeten zingen, en hóe!

     3 pianowerken

     2 werken voor video of tape

http://thanasisdeligiannis.com

 

Matthijs van Dijk (*Kaapstad, Zuid–Afrika, 1983) is de zoon van componist Péter Louis van Dijk. Hij componeert vanaf zijn 9de. Matthijs van Dijk studeerde aan de Universiteit van Kaapstad compositie en directie.

Matthijs van Dijk componeerde

     orkestwerken

     kamermuziekwerken

     film– en TVscores

     arrangementen

 

Daan Janssens (*Brugge, België, 1983) studeerde viool, piano en muziektheorie aan de muziekschool in Brugge. Van 2002 tot 2007 studeerde hij compositie aan het conservatorium van Gent bij Frank Nuyts, Filip Rathé en Godfried Willem Raes. Hij studeerde ook orkestdirectie bij Lucas Vis. Hij volgde masterclasses compositie bij Marco Stroppa, Isabel Mundry en Bruno Mantovani, en ensembledirectie bij Ensemble Modern, Johannes Kalitzke en Marco Angius. Vanaf 2008 werkt Janssens nauw samen met het LODmuziektheater. Sinds 2006 is hij dirigent van het Nadar ensemble, een ensemble voor hedendaagse muziek. In 2016 promoveerde hij in de kunsten aan de Universiteit van Gent. Vanaf oktober 2016 doceert Daan Janssens compositie en orkestratie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Daan Janssens componeerde

     2 opera’s

     6 werken voor orkest of groot ensemble

     10 kamermuziekwerken, ook met live elektronica

     1 koorwerk

     7 werken voor zangstem en instrumenten of orkest

     4 werken voor een instrument solo

http://www.daanjanssens.be

 

Claudia Rumondor (*Zaandam, 1983) studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Theo Loevendie. Daarnaast had zij harples van Anke Bottema, Gertru Pasveer en Alexandre Bonnet. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Claudia af in Media en Cultuur (filmstudies), en musicologie. Sinds 2009 studeert zij Javaanse gamelan bij Elsje Plantema.

Claudia Rumondor is assistent artistiek leider van Muziek maakt School, een programma dat onderzoek doet naar klassikaal, instrumentaal onderwijs op de basisschool. Voor dit programma geeft zij lessen in harp, gamelan en compositie.
Claudia Rumondor is secretaris en mede-oprichter van de Stichting Jan Rokus van Roosendael en bestuurslid van het Genootschap van Nederlandse Componisten. In haar vrije tijd schrijft Claudia graag gedichten.

Claudia Rumondor componeerde

     20 kamermuziekwerken

- Nieuw werk, 2012, voor cello en piano

     3 koorwerken

     5 orkestwerken

     7 werken voor een muziekinstrument solo

     3 muziektheaterwerken

www.rumondor.nl

 

Johan Svensson (*Zweden, 1983) studeerde compositie aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Graz, aan de Noorse Muziekacademie in Osllo, aan de Academie voor Muziek en Drama in Göteborg en volgde masterclasses en cursussen bij Klaus Lang, Pierluigi Billone en Beat Furrer.

Hij componeert in het gebied tussen akoetische en elektronsiche muziek. Johan Svensson is medeoprichter en artistiek leider van het ensemble Mimitabu.

Johan Svensson componeerde

     2 muziekwerken voor muziek en video

     1 orkestwerk

     15 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     5 werken voor een instrument(alist) solo, ook met elektronica

- One Man Band voor slagwerker met percussie, vibrators en blaaspiipen, 2017 

http://johansvensson.nu

 

Zachary Wadsworth (*Richmond, Virginia, Verenigde Staten, 1983) haalde zijn Bachelor of Music in 2005 aan de Eastman School of Music in Rochester. Daarna haalde hij in 2007 zijn Master of Music aan de Yale-universiteit in New Haven. Zijn studies voltooide hij aan de Cornell University in Ithaca, waar hij promoveerde tot Doctor of Musical Arts met het proefschrift Britten's Fixed Triads: tonal stasis and arpeggiation in three of his operas. Hij had gestudeerd bij Steven Stucky, Martin Bresnick, Ingram Marshall, Ezra Laderman en David Liptak.

Zachary Wadsworth doceerde aan het Interlochen Center for the Arts in Noordwest Michigan en is tegenwoordig (2021) docent aan de Universiteit van Calgary in Alberta in Canada. Daarnaast werkt hij als tenor en pianist.

Zachary Wadsworth componeerde

     1 opera

     2 passies

     5 orkestwerken

     1 serie werken voor harmonieorkest

     4 werken voor groot ensemble

     27 koorwerken, a capella of met orgel

     12 kamermuziekwerken

     15 liederen voor zangstem(men) en piano of orkest

     7 orgelwerken

     2 elektronische werken

www.zacharywadsworth.com

 

Sam David Wamper (*Nederland, 1983) studeerde jazz piano, klassiek piano en muziektheorie, en daarna compositie aan Codarts in Rotterdam bij Robin de Raaff, Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries, en electro‒akoestische compositie bij René Uijlenhoet.

Sam Wamper is momenteel (2015) docent muziektheorie bij Codarts in Rotterdam.

Sam Wamper componeerde

     1 opera

     werken voor zangers en kamerorkest

     werken voor bigband

     kamermuziekwerken

     werken voor zangstem en piano

     pianowerken

 

Rutger Muller (*Heerlen? 5 januari 1984) studeerde ICT aan het MBO in Heerlen, daarna tot 2008 Communicatie en Multimedia Design aan de Avans Hogeschool in Breda en tenslotte geluidsdesign, compositie voor digitale systemen en muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Rutger Muller maakte

     5 geluidgerelateerde projecten

     3 interactieve installaties

     6 geluidsdesign composities, ook combinatie met muzikanten

- Protokols, techno–opera, 2016

- Cultsys, voor blokfluit, cello en elektronica, 2016

http://www.rutgermuller.nl

http://www.cultsys.com

 

Anna Mikhailova (*Moskou, Rusland, 17 februari 1984) begon op haar zesde jaar met muziekstudies en presenteerde haar eerste composities toe ze twaalf jaar was. Ze studeerde tot 2001 op de Speciale Centrum Tchaikovsky Muziekschool, en tot 2007 compositie bij Tikhon Khrennikov, orgel bij L. Shishkhanova en koto aan het Conservatorium Moskou. In 2008 volgde ze een opleiding aan de Chicago Columbia University in de Verenigde Staten in componeren van filmscores.

Anna Mikhailova componeerde

     1 opera

     2 musicals

     1 ballet

     7 orkestwerken

     37 kamermuziekwerken

- SHOGI / White Dragon voor piano en koto, 2011

     6 koorwerken

     9 werken voor zangstem en piano en/of andere instrumenten

- Time Traveller’s Lullaby voor piano, sopraan en viola da gamba, 2012

     11 pianowerken

     1 (serie) orgelwerken

     13 werken voor een ander instrument solo of solozangstem

     9 filmscores

 

Trevor Grahl (*Pembroke, Ontario, Canada, voorjaar 1984) studeerde muziektheorie, compositie, piano en orgel aan de McGill Universiteit in Montreal (2003-2007), de Universiteit van Californië in San Diego (2007-2009) en de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam (2009 – 2011). Trevor Grahl woont op het moment in Amsterdam, waar hij werkt als componist en organist. Vanaf november 2011 is Trevor Grahl productiemedewerker van het orgelpark.

Trevor Grahl componeerde

     orkestwerken

- Symfonie nr.1, 2000

- Hussy, 2011, gebaseerd op “76 trombones” uit de musical The Music Man van Meredith Wilson.

- Pierement parade, ode aan draaiorgels, 2013, speels

- Trauermarsch Scenen, 2013, grotesk

     kamermuziek

     zangstem en instrumenten

 

Jaap Cramer (*Nederland, 13 april 1984), begon met pianospelen op zijn vijfde jaar. Hij begon vlak daarna al te componeren. Vanaf zijn 11de jaar studeerde Jaap Cramer harmonieleer, vormleer en orkestratie bij Nico Hovius.

Naast piano studeerde Jaap Cramer hobo en orgel. Vanaf 2001 werkt hij als kerkorganist. Van 2002 tot 2004 studeerde Jaap Cramer moleculaire wetenschappen in Wageningen. In 2004 stopte hij daarmee om in Kampen theologie te studeren. De studie theologie rondde hij in 2013 af.

Jaap Cramer componeerde tot nu toe 75 werken

     orkestwerken

- prelude, intermezzo, en fuga

     1 requiem

     1 mis

     werken voor koor en orgel

- miBavel, 2013 een Babylonische spraakverwarring met Engelse, Franse, Griekse , Latijnse en Hebreeuwse teksten door elkaar; knap en afwisselend.

- Wanneer hij komt, 2014, tekst Sietze de Vries, winnend werk op het Ars Musica Compositieconcours in Oudewater

     pianowerken

- Intermezzo, opus 41, voor het Prinses Christina Concours.

     orgelwerken

- Fuga, opus 74, 2011,  finaleplaats in het Hinszconcours

     kamermuziek

- Ballade voor viool en piano, opus 51, voor het Prinses Christina Concours

     gitaarwerken

     liederen

 

Samy Moussa (*Montreal, Canada, 1 juni 1984) studeerde aan de Université de Montréal bij José Evangelista en daarna aan de universiteit voor muziek en uitvoerende kunsten in München bij Matthias Pintscher en Pascal Dusapin. Hij volgde ook nog master classes bij Pierre Boulez, Péter Eötvös en Salvatore Sciarrino.

In 2010 werd Samy Moussa muzikaal directeur van het INDEX Ensemble in Munich. Vanaf dat jaar werkte hij ook met ren groot aantal andere ensembles en orkesten.

Samy Moussa componeerde

     2 opera’s

     1 geluidsintallatie

     5 concerten

     11 andere orkestwerken

- Crimson, voor groot orkest, 2015

     1 koorwerk

     8 (series) kamermuziekwerken

     4 (series) werken voor zangstem en piano (sommige ook georkestreerd)

     3 werken voor een instrument solo 

www.samymoussa.com

 

Alexander Campkin (*Londen, Engeland, 26 juni 1984) ging naar de Westminster School en studeerde altviool aan de Guildhall School of Music and Drama. Daarna studeerde hij muziek aan de Inioversiteit van Oxford, waar hij een koorzanger was in het St Catherine's College, assistentorganist aan het Trinity College, en koordirigent van het Oxford kamerkoor en de The Arcadian Singers aan de Universiteit van Oxford. Daarna studeerde hij compositie aan de Royal Academy of Music en aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen. Hij had les van Sir Peter Maxwell Davies, Robert Saxton, Stephen Montague, Michael Jarrell en Simon Bainbridge.

Op het moment (2022) is Alexander Campkin dirigent van de Oxbridge Singers, het minimaLIST Ensemble en het Illumination Kamerkoor.

Alexander Campkin componeerde in elk geval

     4 werken voor koor en orkest

     1 werk voor groot ensemble

     24 (series) koorwerken

- Ave Regina caelorum, 2021, sonoor

     1 kamermuziekwerk

     1werk voor sopraan en piano

     1 orgel werk 

https://www.alexandercampkin.com

 

Chloé Charody (*Sydney, Australië, 22 augustus 1984) is van Hongaars - Australische afkomst. Chloé Charody studeerde aan het conservatorium van Sydney. Ze studeerde daar in 2007 af. In 2008 vormde Chloé Charody met haar collega Sonja Schebeck het ensemble Ilythian, waarin klassieke muziek wordt samengesmolten met theatrale elementen uit de wereld van circus en vaudeville. Ze brachten ook het kunsttijdschrift Musiqueart uit. In 2013 opende Chloé Charody haar Circus Opera Academy in Sydney en in Berlijn om een jonge generatie operazangers te trainen in haar nieuwe circusoperasysteem.

Chloé Charody woont op het moment (2016) in Berlijn in Duitsland

Chloé Charody componeerde

     8 opera’s

- The Carnival, 2011, circus opera

- Magdalene, 2011, balletopera libretto Malcolm Rock, choreograaf Remi Wortmeyer.

- The Meadows, 2013, balletopera

- The Toybox, 2013, circusopera

- Morning blossoms, 2016, balletopera/musical, libretto Malcolm Rock, choreograaf Remi Wortmeyer. Wanneer de Japanse Asuka van haar dochtertje wordt gescheiden door een tsunami is ze vastbesloten haar dorpsgenoten bij te staan in de zoektocht naar hun vermiste kinderen.  

- Venalon, 2017

     4 orkestwerken

- To Breathe Through Shadows of Decree, 1ste symfonie, 2006

     11 liederen voor zangstem en orkest

     7 kamermuziekwerken

- Variations on an Epitaph, 2015, voor viool en piano

     7 liederen voor zangstem en piano (4  ook nog met viool)

     1 serie liederen voor sopraan solo

     1 werk voor viool solo

     1 tablet musical

- Jingah!, 2015

https://composerchloecharody.com

 

Austin Wintory (*Denver, Colorado, Verenigde Staten, 9 september 1984) begon met zijn pianostudie op zijn tiende jaar en had toen al kennis gemaakt met de componist Jerry Goldsmith. Die kennismaking leidde tot de overtuiging dat hij componist wilde worden. Op zijn zestiende componeerde en dirigeerde hij bij het Cherry Creek High School Orchestra en op zijn 18de dirigeerde hij de Utah Symphony in zijn eigen compositie "Spirit of the Cosmos".

Op de University of Southern California, waar Austin Wintory klassieke orkestmuziek studeerde ontmoette hij Jenova Chen, die zich bezig hield met het onwikkelen van computergames. Austin Wintory verdiepte zich in het componeren van videogamemuziek, een afwijkende aparte vorm van compositietechnieken. Austin Wintory ontwikkelde zich tot een veelgevraagd componist van vieogamescores en vandaar uit allengs tot het componeren van filmscores.

Hij liet de scores vaak uitvoeren door klassieke instrumentalisten met strijkorkest en geluidseffecten. Dat leidde weer tot “gewone” klassieke concertwerken.

Austin Wintory componeerde

     5 shows

     8 orkestwerken

     1 werk voor groot kamerensemble

     1 koorwerk

     8 aanpassingen van games en films in suites voor orkest met eventueel koor en/of solisten

     2 aanpassingen van games en films in suites voor piano

     60 filmscores

- Strangely in Love, regie Amin Matalqa, 2012

     46 scores voor videogames 

www.austinwintory.com

 

Jonathan Brigg (*Bradford, West Yorkshire, Groot-Brittanië, 22 november 1984) studeerde aan de universiteit van Manchester compositie bij John Casken en Kevin Malone en musicologie bij Deniz Ertan. In 2011 studeerde hij nog aan de Universiteit van York compositie bij William Brooks. Jonathan Brigg werkt als dirigent en pianist. Als componist werkt hij in verschillende muziekstijlen en comineert als het even kan avantgarde klassiek, postminimalisme en jazz.

Jonathan Brigg componeerde

     1 orkestwerk

     4 werken voor orkest en ensemble

- The Brain Within its Groove, 2015, voor groot ensemble

- Song tot he bare City, voor 12 instrumenten, 2011

- Circus, 2017, voor groot ensemble

     2 werken voor koor a capella

     7 kamermuziekwerken

- 1ste strijkkwartet: Katabasis, 2017

- 2de strijkkwartet, 2018

     13 jazznummers

     14 pianowerken

     1 werk voor zangstem en instrument

http://jonathanbrigg.co.uk

 

Christopher Cerrone (*Huntington,,New York, Verenigde Staten, 1984) studeerde compositie aan de de Manhattan Muziekschool bij Nils Vigeland en Reiko Fueting. Daarna studeerde hij aan de aan de Yale Muziekschool bij Martin Bresnick, David Lang, Christopher Theofanidis, Ingram Marshall, en Ezra Laderman. Christopher Cerrone won in 2015 de Samuel Barber Romeprijs. Hij doceerde in 2019 en 2020 aan het Peabody Instituut van de John Hopkins Universiteit. Prize Momenteel doceert hij aan de Mannes Muzieschool, en heeft hij thuis een privéstudio. Christopher Cerrone woont in Brooklyn en is getrouwd met auteur Carrie Sun. Christopher Cerrone was mede-oprichter en artistiek directeur van Red Light New Music en is lid van het componistencollectief Sleeping Giant.

Christopher Cerrone componeerde

     3 installaties

     3 opera’s

     10 orkestwerken

     5 werken voor groot ensemble

     12 vocale werken

- I will learn to love a person, 2013, liedcyclus voor sopraan, saxofoon (of klarinet), slagwerk en piano  

     18 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- Double Happiness, 2012, voor gitaar, slagwerk en elektronica

     5 werken voor een instrument solo, ook met elektronica

- Hoyt-Schermerhorn, 2010, voor piano en elektronica

- The Arching Path, 2016, voor piano (of twee piano’s) 

https://christophercerrone.com

 

Tom Dicke (*Dordrecht 1984) kreeg zijn eerste pianolessen op 8-jarige leeftijd. Vanaf die tijd begon hij ook al te componeren. Vanaf zijn 17de jaar studeerde hij bij Henk Alkema aan het Conservatorium Utrecht, waar hij in 2006 afstudeerde.

Tom Dicke werkt als pianist, dirigent en componist. Hij geeft les aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)

Tom Dicke componeerde

     6 kamermuziekwerken  (ook met elektronica)

     2 werken voor piano

     1 werk voor koor en instrumenten

     2 werken voor zangstem en piano

     2 werken voor zangstem en instrumenten

     4 werken voor klarinet solo

     1 werk voor hoorn solo

     2 werken voor orkest

     2 werken voor koor

www.tomdicke.nl

 

Marcos Fernandez-Barrero (*Barcelona, Spanje, 1984) studeerde piano aan de Catalaanse Muziekacademie en compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland en het Royal College of Music in Londen.

Marcos Fernandez componeerde

     2 opera’s

     1 ballet

     1 muziektheaterwerk

     18 orkestwerken

- Homage to Bernstein,  2018

     14 (series) pianowerken

     5 werken voor een ander instrument solo

     28 kamermuziekwerken

     7 filmscores 

www.marcos-fernandez.es

 

Milica Djordjevic (*Belgrado, Servië, 1984) wilde vanaf klein kind al graag concertpianist of schilder worden. Ze ging naar een goede muziekschool en een klassiek gymnasium. In haar tienerjaren twijfelde ze over een carričre in natuurkunde, theater of schilderkunst. Natuurkunde en schilderen vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van haar leven.

Milica Djordjevic studeerde in 2007 in compositie, geluidsopnames en -producties en elektronische muziek af aan de Muziekfaculteit in Belgrado. Van 2007 tot 2009 studeerde ze daarna aan het Conservatorium van Straatsburg bij Ivan Fedele. Daarna maakte ze haar studies in 2009 en 2010 af aan het IRCAM in Parijs en de Hanns Eisler Muziekacademie in Berlijn, waar ze studeerde bij Hanspeter Kyburz.

In 2015 won Milica Djordjevic de Belmont Prize voor Nieuwe Muziek, in 2016 de Ernst von Siemens Componistenprijs, in 2020 de Claudio Abbado Compositieprijs van het Berlijns Philharmonisch orkest

Milica Djordjevic woont in Berlijn.

Milica Djordjevic componeerde

     12 werken voor orkest of groot ensemble

     12 kamermuziekwerken

- Indigo, voor dubbel strijkkwartet, 2017

- INDIGO R-offprint 1, voor strijkkwartet, 2020, spectrale muziek, lastig te volgen 

     6 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     10 werken voor een instrument solo

- Role-playing 1: strings attached, voor piano, 2019 

www.milicadjordjevic.com

 

Edmund Finnis (*Oxdford, Groot-Brittanië, 1984) was als jongen koorknaap bij het New College in Oxford. Edmund Finnis studeerde compositie bij Julian Anderson, Paul Newland en Rozalie Hirs. Hij promoveerde aan de Guildhall School voor Mujziek en Drama op een proefschrift over vervorming in akoestische instrumentale muziek. Edmund Finnis werkte als assistent van componist Jonathan Harvey. Op het moment (2022) is hij docent compositie aan de Royal Academy of Music, waar onder anderen William Marsey en Robin Haigh bij hem studeerden

Edmund Finnis componeerde

     5 orkestwerken

     18 kamermuziekwerken

     2 koorwerken

     11 werken voor een instrument solo

- Preludes, voor cello solo, 2021

     2 elektronische werken

https://edmundfinnis.com

Christian Mason (*Groot-Brittannië, 1984) studeerde muziek aan de Universiteit van York en maakte zijn studies van 2008 tot 2012 af aan het King’s College in Londen bij George Benjamin.
Christian Mason werkte in 2014 en 2015 aan het Eton College in Windsor als compositie-assistent bij Harrison Birtwistle, en doceerde daarna bij het LSO Panufnik Young Composers Project. Hij is de oprichter en artistiek leider van het Octandre Ensemble.

Christian Mason componeerde

     3 opera’s

     1 ballet

     4 muziektheaterwerken

     10 orkestwerken

- Time and Eternity I: Eternal Return, 2018, voor het jubileum concert van 300 jaar uitgeverij Breitkopf en Härtel in Wiesbaden. 

     6 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     10 werken voor een instrument solo

     12 werken voor groot ensemble

     15 (series) kamermuziekwerken

 

Raquel García Tomás (*Barcelona, Catolonië, Spanje, 1984) studeerde af aan het Royal College of Music in Londen. Zij is naast componiste ook videokunstenares. Raquel García Tomás is docente compositie aan het college Taller de Músics in Barcelona.

Raquel García Tomás componeerde/maakte

     3 audiovisuele installaties

     4 opera’s

- Je suis narcissiste, opera buffa, 2018.

     1 dansvoorstelling

     12 concertwerken met video 

     17 (series) kamermuziekwerken, ook met zang en elektronica

- Chansons trouvées voor bariton en piano, 2018

     7 werken voor een instrument solo, ook met elektronica. 

 

Max Knigge (*1984) heeft altijd van muziek gehouden en begon op achtjarige leeftijd met vioollessen. Op zijn elfde begon hij met componeren en nam lessen bij David Rowland aan het Conservatorium in Enschede . Toen hij zeventien was maakte hij de overstap naar de altviool. Hij studeerde bij Michelle Sidener en Albert Borgers. Daarna studeerde Max Knigge compositie en muziektheorie bij Daan Manneke, Wim Henderickx en Willem Jeths en altviool bij Marjolein Dispa aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Liesbeth Steffens aan het conservatorium in Den Haag.

Max Knigge is getrouwd met pianiste Cathelijne Noorland.

Max Knigge geeft viool- en altvioolles aan De Vioolschool in Haarlem.

Max Knigge componeerde

     2 opera's

- We'll never let you down, 2020, samen met René Samson en Mathilde Wantenaar, over het leven en tragisch einde van celliste Jacqueline du Pré. Max Knigge componeerde het tweede bedrijf.

     1 theatermuziekwerk

     4 orkestwerken

     4 ensemblewerken

     12 kamermuziekwerken

- Humoresque, 2012 voor cello en piano

- To the lighthouse, 2018, voor cello solo

- Klaproos en korenbloem, 2019, voor twee violen

     1 koorwerk

     3 werken voor zangstem en instrumenten

- Chamber Music, voor mezzosopraan en strijkorkest, 2018

- Ochtendbede, voor sopraan en blokfluitkwintet, tekst een sonnet van Jacques Perk, gecomponeerd voor blokfluitkwintet Brisk.

www.maxknigge.nl

 

Michael Ippolito (*Verenigde Staten, 28 januari 1985) studeerde aan de Juilliard School in New York bij John Corigliano en aan het Conservatorium van Cincinnati bij Joel Hoffman en Michael Fiday. Op het moment is Michael Ippolito docent compositie aan de Staats Universiteit van Texas.

Michael Ippolito componeerde

     7 orkestwerken

- Divertimento, voor kamerorkest, 2017, onderhoudend en goed geschreven

     4 werken voor blaasorkest of blaasensemble

     5 werken voor koor of vocaal ensemble, ook met instrumenten

     20 kamermuziekwerken

     7 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     1 werk voor zangstem solo

     8 (series) pianowerken

     1 serie orgelwerken

www.michaelippolito.com

 

Gerard de Wit (Dordrecht, 5 februari 1985) groeide op in een muzikale familie. Hij studeerde bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium  en klavecimbel Bij Ton Koopman en Tini Mathot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hiernaast volgde hij lessen Historische Documentatie en Uitvoeringspraktijk bij Peter van Heyghen en Basso Continuo bij Kathryn Cok en Patrick Ayrton. Gerard de Wit is organist in de Oude Kerk in Zwijndrecht.

Gerard de Wit componeerde

     orgelwerken

- koraalbewerkingen

     koorwerken

- psalm 14

- psalm 43

- psalm 121, verrassend chromatisch

- psalm 146

- psalm 148, alle vijf verzen in verschillende zettingen

www.gerarddewit.nl

 

Outi Tarkiainen (*Rovaniemi, Fins Lapland, 7 februari 1985) begon haar pianostudie aan het Lapands Muziek Instituut bij Hannele Vaarama. Zij studeerde compositie bij Eero Hämeenniemi en Veli-Matti Puumala aan de Sibelius Academie in Helsinki, aan de Guildhall School of Music in Londen bij Malcolm Singer en aan de Universiteit van Miami bij Ron Miller en Gary Lindsay. Nadat ze in 2010 afgestudeerd was volgde ze nog masterclasses bij Vince Mendoza, Jim McNeelyn, Maria Schneider en Sergei Nevsky.

Outi Tarkiainen is sinds 2014 artistiek directeur van het Lapland Silence Festival. Nu maar hopen dat het daar niet altijd alleen maar stil is.

Outi Tarkiainen componeerde

     6 orkestwerken

- Saxophone Concerto "Saivo", 2016, voor sopraansaxofoon en orkesti

     2 zangcycli voor zangstem en orkest

- The Earth, Spring’s Daughter, 2015, zangcyclus voor mezzosopraan en orkest

     1 werk voor jazzzangeres en bigband

     7 kamermuziekwerken

     3 (series) werken voor zangstem en instrument(en)

     6 werken voor een instrument solo

www.outitarkiainen.fi/en

 

Graham Ross (*Surrey, Groot-Brittanië, 29 april 1985) studeerde in eerste instantie zang, piano, orgel en viool. Aan het Clare College in Cambridge studeerde hij compositie bij Giles Swayne en aan het Royal College of Music in Londen directie bij Peter Stark en Robin O'Neill. In 2004, toen hij nog in Cambridge studeerde, was hij mede-oprichter van het Dmitri Ensemble, een kamerorkest waar hij nog steeds (2017) eerste dirigent van is. In 2010, 25 jaar oud, werd hij directeur muziekonderwijs aan het Clare College in Cambridge. Sinds die tijd dirigeert hij ook het Koor van Clare College. Graham Ross is actief als dirigent voor allerlei orkesten en koren, organiseert en werkt mee aan tal van projecten en heeft 100 composities op zijn naam staan (2017).

Graham Ross componeerde

     20 concerten

     5 andere orkestwerken

     9 werken voor groot ensemble

     14 kamermuziekwerken

     5 orgelwerken

     4 pianowerken

     22 (series) werken voor zangstemmen in instrument(en)

     37 koorwerken a capella of met orgel of pianobegeleiding

Ave Verum Corpus, voor gemengd koor a capella, 2009, interessant

 

Mohammed Fairouz (Verenigde Staten, 1 november 1985) begon al jong te componeren en studeerde aan het Conservatorium van New England en het Curtis Institute of Music bij Gunther Schuller, Halim El-Dabh en John Heiss. Mohammed Fairouz woont op het moment (2017) in New York City.

Mohammed Fairouz componeerde

     2 opera’s

- The new Prince, 2017, libretto David Ignatius, gebaseerd op de het boek “de Prins” (1532) van Niccolo Machiavelli.

     1 ballet

     1 oratorium

     4 symfonieën

     3 concerten

     7 andere orkestwerken

     4 koorwerken, a capella of met instrumenten

     33 kamermuziekwerken

     15 (series) liederen

     21 pianowerken

     5 werken voor een ander soloinstrument

     1 elektronisch muziekwerk 

http://mohammedfairouz.com

 

Anahita Abbasi (*Iran, 1985) studeerde vanaf haar achtste piano en won in Iran diverse prijzen als pianiste op festivals. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Azad Universiteit in Teheran van 2003 tot 2005. Van 2006 tot 2014 studeerde ze muziektheorie bij Clemens Gadenstaetter en compositie bij Beat Furrer en Pierluigi Billone aan de Universiteit voor muziek en uitvoerende kunsten in Graz in Oostenrijk. ondertussen volgde ze master-classes bij Georges Aperghis, Franck Bedrossian, Philippe Leroux, Francesco Filidei en Raphael Cendo.
Vanaf 2014 woont Anahita Abbasi in San Diego studeert ze compositie bij Rand Steiger aan de Universiteit van Californië in San Diego. Ze werkt er ook als docentassistent. In 2017 richtte ze de Iraanse Vereniging voor Vrouwelijke Componisten op.

Anahita Abbasi componeerde

     1 opera

     4 orkestwerken

     24 kamermuziekwerken

     7 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     9 werken voor een instrument solo

- Intertwined Distances, voor klavecimbel en electronica, 2018, gecomponeerd voor Mahan Esfahani, indrukwekkend werk

     5 elektronische werken  

http://anahitaabbasi.com

 

Samuel Adams (*San Fransisco,  Californië,  Verenigde Staten, 30 december 1985) is de zoon van componist John Adams en fotografe en beeldend kunstenaar Deborah O'Grady. Hij speelde in San Fransisco en omgeving contrabas en studeerde compositie en elektroakoestica de Universiteit van Stanford. Later studeerde hij nog compositie aan de The Yale School of Music bij Martin Bresnick. In 1919 kreeg hij een Guggenheim Fellowship. Samuel Adams woont momenteel (2021) in een buitenwijk van Reno, ten oosten van de Sierra Nevada. Zij vrouw is violiste in de San Francisco Symphony.

Samuel Adams componeerde

     2 multimediawerken

- Lyra, 2018-21, voor slagwerk, gitaar, ambisonisch geluidsveld, film en dans

     1 danswerk

     5 orkestwerken

- Drift and Providence, 2012, voor orkest met live elektronica

- many words of love,  2016, voor orkest en resonerende kleine trommen, harmonisch licht gebaseerd op het lied Der Lindenbaum uit de Winterreise, D.911, van Franz Schubert, met een bijzondere aandacht voor het frangment “so manches liebe Wort” daaruit

- kamerconcert, voor viool en orkest, 2017, geschreven voor violist Karen Gomyo

- Variations, 2021, ritmisch rimpelend werk

     5 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- String Quartett in Five Movements,  2014

- Currents, 2020, voor strijkkwartet en drie elektronisch gestuurde roertrommels

- Sundial, 2021, voor slagwerk en strijkkwartet

     3 werken voor slagwerk, ook met elektronica

- Field, 2018, uit de multimediaproduktie Lyra, voor slagwerk, vierkanaals snare drum weergave en live geluidsveld

     5 pianowerkwerken, ook met elektronica

- Shade Studies, 2015, voor piano met sinusgolfresonantie

 

     1 werk voor soloviool met elektronica 

www.samuelcarladams.com

 

Timo Andres (*Palo Alto, Verenigde Staten, Californië, 1985) groeide op Connecticut, waar hij op zijn zevende begon met piano spelen. Hij studeerde piano en compositie aan de Yale School of Music. Daar studeerde hij als Bachelor af in 2007 en als Master in 2009. Timo Andres woont en werkt op het moment (2017) als componist en pianist in Brooklyn, New York.

Timo Andres componeerde

     11 werken voor orkest of groot ensemble

     2 werken voor koor en orkest of ensemble

     28 kamermuziekwerken

- "Thrive on Routine",  2010, voor strijkkwartet. De “routine” verwijst naar de ochtendrituelen van componist John Ives, die elke dag begon met het luisteren naar Bach en het werken in de tuin.

     6 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     10 pianowerken

     1 werk voor cello 

www.andres.com

 

Jesse Broekman (*Nederland, 1985) studeerde van 2005 tot 2013 filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Tegelijk studeerde hij compositie en muziektechnologie aan de School voor de Kunsten in Utrecht bij Barbara Woof en Jorrit Tamminga. Daarna studeerde hij ook nog compositie aan de Muziekhogeschool van Stuttgart bij Marco Stroppa. Op het moment (2021) doceert hij elektronische compositietechnieken aan het KASK Conservatorium in Gent.

Jesse Broekman componeerde

     4 installaties

     1 kameropera

     4 theatermuziekwerken

     4 danswerken

     1 orkestwerk

     22 kamermuziekwerken

- Nichts als Trennung, 2019, voor klavecimbel en slagwerk 

- afwezige stemmen voor 4 hobo's,  2020, een intieme reis door het innerlijk van de hobo 

https://jessebroekman.com

 

Francisco Coll García (*Valencia, Spanje, 1985) studeerde trombone aan het Joaquín Rodrigo Conservatorium in Valencia en aan het Koninklijk Conservatorium in Madrid, waar hij cum laude afstudeerde. Daarna studeerde hij met een beurs compositie aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen in Engeland bij Richard Baker en nog privé bij Thomas Adčs. In 2010 haalde hij met onderscheiding zijn master in compositie. Ondertussen studeerde hij aan Guildhall School of Music & Drama bij John Kenny nog trombone. Sinds 2012 woont Francisco Coll in Zurich in Zwitserland, waar hij werkt als trombonist, componist en dirigent.

Francisco Coll componeerde

     1 opera

     16 orkestwerken

- Four Iberian Miniatures, voor viool en strijkorkest, 2014

- Les Plaisirs Illuminés, 2018, dubbelconcert voor viool, cello en kamerorkest. Het vierdelige werk is geďnspireerd op het gelijknamige schilderij van Salvador Dali

- vioolconcert, 2019, gecomponeerd voor Patricia Kopatchinskaja

Hímnica, 2020, geschreven voor het Symfonieorkest van Zürich

     7 ensemblewerken

     13 kamermuziekwerken;

     2 koorwerken a cappella

     5 vocale werken voor zangstem(men) en instrument(en) of orkest

     3 pianowerken

     2 werken voor een ander instrument solo

 

Rebecca Dale (*Londen, Engeland, 1985) componeerde haar eerst volledige musical al toen ze 10 jaar was en haar pianoconcert op haar vijftiende. Van 1997 tot 2003 studeerde Rebecca Dale muziek op de middelbare school en filosofie, politieke wetenschappen en economie aan de Oxford University. Van 2003 tot 2010 studeerde ze compositie op de Oxford University  en de National Film and Television School in 2009 en 2010. Zij specialiseerde zich in componeren voor film en televisie. Rebecca Dale speelt piano en viool en houdt ervan ongelijke sokken te dragen.

Rebecca Dale componeerde

     orkestwerken

- When Music Sounds, 2014, symfonische suite

- Soay, voor viool en orkest, 2016, bewerking van een vergeten melodie van het eiland St Kilda, onbeschaamd sentimenteel

     werken voor koor en orkest

- I'll Sing, 2015,

- Winter, 2016

     theaterprodukties, film en TVscores en gametunes

www.rebeccadale.com

 

Zosha Di Castri (*Canada, 1985) had op haar 17de haar eerste professionele optreden met de Edmonton Symphony. Ze studeerde eerst aan de McGill Universiteit in Montreal en daarna vanaf 2010 in New York aan de Columbia Universiteit bij Tristan Murail. Na haar afstuderen 2014 bleef ze in dienst als assistent professor voor muziek aan de Columbia Universiteit. In 2019 werkte ze ook mee aan het Institute for Ideas and Imagination in Parijs, een afdeling van de Columbia Universiteit. Zosha Di Castri woont momenteel (2019) in New York.

Zosha Di Castri componeerde

     1 installatie

     6 orkestwerken

     7 werken voor (groot) ensemble

     4 werken voor zangers of koor en instrumenten of  orkest

- Long is the Journey, Short is the Memory, 2019 opende BBC Proms 2019 met het BBC Symphony Orchestra onder leiding van Karina Canellakis, de dirigente van ons Radio Philharmonisch orkest.

     12 kamermuziekwerken

     6 werken voor een instrument solo

     5 elektronische werken  

www.zoshadicastri.com

 

Jesse Roan Passenier (*Zutphen, 1985) speelt piano, slagwerk en vibrafoon, dirigeert en componeert. Hij studeerde bij Wolfgang Braun en Wieland Reißmann in Duitsland, Vince Mendoza en Michael Abene in de Verenigde Staten en bij Henk Meutgeert in Nederland. In 2013 sloot Jesse zijn Master Componeren/Arrangeren aan het Conservatorium Maastricht in cum laude af.

In 2011 stichtte hij zijn eigen Broad Music Orkest, waarvoor hij het project Nos Pčres schreef. Sinds 2012 arrangeert Jesse Passenier veel voor het Metropole Orkest en componeert, arrangeert en orkestreert hij voor andere orkesten en ensembles.

In 2017 vormde hij zijn nieuwe orkest: the Fluid Orchestra en kreeg hij de Rogier van Otterloo Award.

Jesse Roan Passenier componeerde

     16 projecten

     orkestwerken

     werken voor jazzensemble  

http://jessepassenier.com

 

Lorenzo Romano (*Florence, Italië, 1985) studeerde aan het conservatorium Luigi Cherubini in Florence compositie bij Mauro Cardi. Aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Graz in Oostenrijk studeerde hij daarna compositie bij Beat Furrer en computermuziek bij Marko Ciciliani.

Lorenzo Romano is oprichter en artistiek directeur van het Schallfeld Ensemble, een ensemble voor eigentijdse muziek in Graz in Oostenrijk.
In 2008 studeerde hij ook nog af in hedendaagse geschiedenis aan de Universiteit van Florence. Lorenzo Romano woont op het moment (2017) in Graz in Oostenrijk.

Lorenzo Romano componeerde

     1 opera

     1 orkestwerk

     1 werk voor zangstem en orkest

     1 werk voor twee koren en orkest

     7 werken voor (groot) ensemble

     8 kamermuziekwerken

     6 werken voor een instrument solo, ook met dans of met electronica

- Crackpot voor geprepareerde Paetzold-F-contrabasblokfluit, 2017, geschreven voor Antonio Politano

     2 werken voor video en elektronica 

http://lorenzoromano.com

 

Maxim Shalygin (*Oekraďne,1985) begon op zijn zestiende serieus compositie te studeren. In 2004 had hij een jaar les van Boris Tishchenko aan het Rimsky-Korsakov Staats Conservatorium in Sint Petersburg. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Cornelis de Bondt en Diderik Wagenaar. Maxim Shalygin woont in Nederland.

Maxim Shalygin componeert

     theatermuziekwerken

     3 balletten

     5 werken voor orkest of groot ensemble

- lullaby, voor strijkorkest, 2014

     2 werken voor (solisten), koor en orkest

     3 werken voor zangstemmen of koor a cappella

     18 (series) kamermuziekwerken

- Todos los fuegos el fuego (alle branden de brand), voor 8 saxofoonspelers, 2019, geďnspireerd door een verhalenbundel van Julio Cortázar. Adembenemende muzikale vondsten. 8-delig werk.

III. Spring, Breaking, over elkaar schuivende pulsen

V. Raising Waves, de stilte speelt een even grote rol als de uitdijende en inkrimpende akkoorden  

VII. Starway to Decay, begint als een liefelijke hymne, maar daar blijft op den duur niets van over

- Tristissima, voor cello en piano, 2022

     3 werken voor zangstem en instrumenten

     8 werken voor een instrument solo

- Letters to Anna, symfonie voor soloviool, 2010

- Trembling Music, voor accordeon solo, 2015, hoogst boeiend

- Canti d'Inizio e Fine, cylus van 6 liederen en epiloog voor cellist, die daarbij ook zingt, schreeuwt en fluistert, opgedragen aan celliste  Maya Fridman ("het moeilijkste dat ik ooit heb gedaan")

     3 electro–akoestische werken

     filmscores

http://maximshalygin.com

 

Alexandra Stréliski (*Montreal, Canada, 5 januari 1985) is van Franse en Canadese afkomst en groeide op tussen Parijs en Montreal. Alexandra Stréliski componeert in een neoklassieke stijl.

Alexandra  Stréliski componeerde

     2 series pianowerken

Pianoscope

Inscape

     2 film scores

     1 TV-seriescore 

www.alexandrastreliski.com

 

Lucas Wiegerink (*Amsterdam, 1985) studeerde als kind dwarsfluit en piano. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde Lucas Wiegerink compositie bij Martijn Padding, Diderik Wagenaar, Louis Andriessen en Roderik de Man, piano bij Marlies van Gent en directie bij Jos Vermunt. Sinds maart 2013 is Lucas Wiegerink lid van Het Collectief van het Kameroperahuis, een groep muziektheatermakers.

Lucas Wiegerink componeerde

     1 opera

- Being Arthur, 2014, Singspiel over de legende van Koning Arthur

     2 orkestwerken

     16 kamermuziekwerken

     5 ensemblewerken

- Remote, 2012, voor piccolo, dwarsfluit, sopraninoblokfluit, viool, koto, slagwerk, alt-, tenor en  baritonsaxofoon, basklarinet, trombone en conmtrabas

     3 werken voor koor a cappella

     2 werken voor koor en instrumenten

     4 werken voor zxangstem en instrumenten

- Shame, 2011 voor sopraan, viool, blokfluit en slagwerk

 

Yang Song (*Binnen-Mongolië, China,1985) studeerde aan de Binnen-Mongolië Universiteit musicologie en rondde een master in compositie in 2012 af aan het Conservatorium van Beijing. Daarna studeerde ze aan het Conservatorium van Beijing bij Guoping Jia compositie wat resulteerde in een promotie in 2018. Van 2017 tot 2019 studeerde ze ook nog bij Johannes Schöllhorn aan de Hogeschool voor Muziek in Freiburg. In 2020 en 2021 volgde ze de cursus compositie en muziek-informatica-techniek aan het IRCAM in Parijs bij Thierry De May. Op het moment (2023) doceert Yang Song aan het Centrale Conservatorium in Beijing en doet ze ook nog wat aan de Universiteit van Keulen.

Yang Song componeerde in elk geval

     1 opera

     1 danswerk

     2 theatermuziekwerken

- Phoenix Eye, Dragon Eye, voor cello, gebaren, live video en elektronica

     4 orkestwerken, ook met elektronica

     20 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     1 werk voor zangstemmen en instrument

     3 werken voor een instrument solo 

https://www.yang-song-composer.com