Componisten

vanaf 1986

 

Alissa Firsova (*Moskou, 24 juli 1986) is de dochter van de componisten Elena Firsova en Dmitri Smirnov. Het gezin verhuisde in 1991 naar Groot-Brittannië. Alissa studeerde op de Purcell School in Bushey, Zuid-Hertfordshire in 2004 af in piano en compositie en studeerde daarna tot 2009 piano aan de Royal Academy of Music in Londen en daarna nog directie bij Colin Metters. Alissa Firsova werkt als componist, pianiste en dirigent.

Alissa Firsova componeerde

     8 orkestwerken

     20 kamermuziekwerken

- Expressions,  opus 9, voor klarinet en piano, 2010

- Fantasy, opus 29, voor cello en piano, 2014

- Tennyson Fantasy, opus 36, voor strijkkwartet, 2016

     3 koorwerken

     3 (series) werken voor zangstem en piano

- Paradise Poems, opus 22, voor zangstem en piano, 2010

     4 pianowerken

- Bride of the Wind, opus 34, voor piano vierhandig, briljant, refelteert Kokoschka’s tragische liefde voor Alma Mahler-Schlinder

     2 werken voor een ander instrument solo

http://alissafirsova.com

 

Ólafur Arnalds (*Mosfellsbær, IJsland, 3 november 1986) leerde in zijn vroege kinderjaren al slagwerk, piano en andere instrumenten bespelen. Als jong speelde hij als drummer in hardcore punk- en heavy metalbands. Als snel toonde hij ook interesse in componeren. Als 18-jarige begon hij met een conservatoriumstudie muziektheorie en compositie, maar brak die al gauw af, omdat hij het allemaal te elitair klassiek vond. Tegenwoordig maakt Ólafur Arnalds muziek waarin hij strijkinstrumenten, piano, ambient en elektronische muziek mengt.

Ólafur Arnalds is de neef van zangeres en muzikante Ólöf Arnalds.

Ólafur Arnalds “componeerde”

     2 projecten

     1 ballet

- Dyad 1909, 2009, Choreografie Wayne McGregor geïnspireerd door Ernest Shackleton’s Nimrod expeditie naar de Zuidpool in 1909.

     8 CD’s

     3 filmscores     

     1 TVscore

Broadchurch, regie Chris Chibnall, 2012

 

Miho Hazama (*Tokio, Japan, 13 november 1986), begon op haar derde met keyboard spelen aan de Yamaha Music Foundation’s School. Aan het Kunitachi College of Music studeerde ze klassieke compositie bij Masakazu Natsuda en Kazunori Maruyama. Al tijdens haar studiejaren componeerde en arrangeede ze allerlei werken voor orkesten bands.

In 2010 verhuisde Miho Hazama naar New York City om jazzcompositie te studeren aan de Manhattan School of Music bij Jim McNeely, Maria Schneider en Vince Mendoza. In 2012 behaalde ze haar Masters en nam in juli haar eerste album Journey to Journey op.

In mei 2017 componeerde Miho Hazama voor het Siena Blaasorkest en in 2018 en 2019 bij het Orchestra Ensemble Kanazawa.

In Jjuni 2019 werd Miho Hazama chef-dirigent van de Deense Radiobigband. Ze is ook nog artistiek leider van de New York Jazzharmonic.

In august 2020 werd Miho Hazama vaste gastdirigent van het Metropool Orkest.

Miho Hazama woont ion New York, waar ze haar eigen band heeft: m_unit, een dertienkoppig ensemble met strijkkwartet

Miho Hazama componeerde

     4 theaterprodukties

     9 orkestwerken

- Splash the Colors, voor Jazzfilharmonisch orkest, geschreven voor het metropoolorkest

     10 werken voor harmonieorkest

     10 (series) (big)bandwerken

     12 kamermuziekwerken

     2 werken voor (zang)stem(men) en instrumenten

     1 werk voor altsaxofoon solo

     1 filmscore

     7 (series) arrangementen

 

Alexey Retinsky (*Simferopol, De Krim, Rusland? 14 november 1986) werd in een muzikaal gezin in Simferopol geboren. Alexey begon met het spelen op blaasinstrumenten. Hij slaagde op de muziekschool in hobo, saxofoon en trompet. Daarnaast begon hij compositie te studeren. Later studeerde hij compositie en elektro-akoestische compositie aan de Muziek Academie in Kiev en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich bij Bruno Karrer en German Toro-Pere. Tenslotte rondde hij zijn studies af aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Graz bij Beat Furrer. Vanaf 2020 woont en werkt hij afwisselend Wenen in Oostenrijk en Sint Petersburg in Rusland. Alexey Retinsky componeert, schildert, filmt en fotografeert. Hij is dus nogal bezig.

Alexey Retinsky componeerde

     1 opera

     4 theatermuziekwerken

     2 orkestwerken

     10 kamermuziekwerken

     2 koorwerken

     8 elektro-akoestische werken

 

Colin Benders, artiestennaam Kyteman (*Utrecht, 5 december 1986) is de zoon van een filosoof/estheticus en een Afro-Amerikaanse die elkaar leerden kennen in de kraak-/hippiescene van Utrecht. Colin Benders groeit op in de Utrechtse Sterrenwijk.

Op zijn 3e jaar kreeg Colin een trompet van zijn oom Jacky Terrasson, de halfbroer van zijn moeder, jazzpianist uit New York. Op zijn zesde - toen zijn voortanden gewisseld waren - mocht hij erop spelen. Zijn oom sleepte hem mee naar allerlei festivals zoals North Sea. Vanaf zijn achtste jaar studeert Colin Benders zang, muziektheorie, muziekgeschiedenis en solfège aan de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij was lang voorzanger van het kathedrale koor. Op zijn vijftiende stopte hij met zingen.

Na de basisschool ging Colin Benders hij naar de middelbare school voor Jonge Talenten verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zich vooral toelegde op trompet onder leiding van Eric Vloeimans. Daarna volgde hij twee jaar het conservatorium en stopte toen met zijn opleiding.

Colin Benders verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Utrecht-Overvecht¸ werkte drie jaar aan zijn debuutalbum "The Hermit Sessions", waarin hij alle partijen zelf inspeelde, leefde van de sessies en het rondtoeren met allerlei bands. In 2009 fundeerde hij zijn "Kyteman's HipHop Orchestra": 12 muzikanten en 10 rappers.

In 2012 vormde Kyteman het om tot het The Kyteman Orchestra, waarmee hij allerlei genres bestrijkt.

Kyteman produceerde

     4 albums

- The Hermit Sessions, zijn debuutalbum 20 februari 2009

nr. 7. Sorry, beeldschoon, is nu al een veelgespeelde klassieker

www.kyteman.com

 

Kathrin Angela Denner (*1986, Unterfranken, Beieren, Duitsland) studeerde trompet, directie, muziektheorie en compositie bij Theo Brandmüller aan de Muziekhogeschool Saar in Saarbrücken. Daarnaast volgde ze filosofie aan de Saarlandse Universiteit. Vanaf oktober 2012 studeerde ze compositie bij Wolfgang Rihm in Karlsruhe.

Kathrin Denner componeerde

     1 danstheaterwerk

     6 orkestwerken

- Lichtungen voor blokfluit en orkest, 2019, geschreven voor blokfluitiste Carolin Elena Fischer en de Junge Philharmonie Karlsruhe

     6 ensemblewerken

     17 kamermuziekwerken

     9 werken voor een instrument solo

     1 elektronisch werk 

www.kathrindenner.de

 

Daniel Kidane (*1986) begon op achtjarige leeftijd viool te studeren. Zijn eerste compositielessen kreeg Daniel Kidane aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music bij Avril Anderson. Daarna studeerde Daniel Kidane aan het Conservatorium in Sint Petersburg bij  Sergey Slonimsky en aan het Royal Northern College of Music bij Gary Carpenter en David Horne.

Daniel Kidane componeerde

     balletten

     orkestwerken

     kamermuziekwerken,

- “Flux and Stasis”, piano trio

- Tourbillon van sopraanblokfluit en klavecimbel, 2014

     koorwerken

     werken voor een instrument solo

 

Morris Kliphuis (*1986) begon in de klassieke muziek op zijn achtste, maar kon het nooit laten om te improviseren. Na een jaar compositie te hebben gestudeerd in Den Haag volgde hij een opleiding jazzhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ferdinand Povel, Herman Jeurissen en Jasper Blom. In 2008 studeerde hij een semester lang aan het Purchase College, New York, bij Jon Faddis en jazzhoornist John Clark. Morris won de eerste prijs en de persprijs bij het Prinses Christina Concours 2006, en ontving de Keep an Eye Jazz Award 2009 voor beste solist.

Met Kapok, een trio met Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (drums), bracht hij in 2012 het debuutalbum Flatlands uit, een ontdekkingstocht door de mogelijkheden van deze ongebruikelijke bezetting.

Morris Kliphuis componeerde

     1 opera

- “2050”, 2013, libretto Annemarie Slotboom, gebaseerd op “De Achtbaan” van Belcampo 

     1 orkestwerk

     2 werken voor bigband

     1 werk voor blazersensemble

     1 werk voor strijkorkest

     5 kamermuziekwerken

- Space opera, 2012, voor strijktrio, geïnspireerd op sciencefictionklassiekers als Star Trek en Star Wars.

     1 werk voor piano solo

     2 (series) werken voor zangstem en orkest of instrumenten

- The secret diary of Nora Plain, liedcyclus, tekst Lucky Fonz III, 2018, voor sopraan, strijkkwartet en jazzdrummer. Het intieme verhaal van Nora Plain. Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen maatschappij, paranoia en erotiek

     1 koorwerk

www.morriskliphuis.nl

 

Thierry Tidrow (Ottawa, Canada, 1986) begon als zanger in het Sint Matthëus Mannen en Jongenskoor aan het Centre d’Excellence Artistique van het De La Salle Gymnasium in Ottawa. Na het gymnasium studeerde Thierry Tidrow barokzang, muziektheorie en compositie aan de McGill Universiteit in Montréal. Toen hij daar zijn bachelor had afgerond, studeerde hij voor zijn master tot 2011 aan het conservatorium in Amsterdam bij Richard Ayres en Willem Jeths. Daarna deed hij nog een vervolgstudie aan de Hogeschool voor Muziek in Freiburg bij Brice Pauset.

Sinds 2014 woont en werkt Thierry Tidrow in Keulen (2016).

Thierry Tidrow componeerde

     3 theaterwerken

     5 werken voor groot ensemble

     7 kamermuziekwerken

     5 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     7 werken voor een instrument solo

www.thierrytidrow.com

 

Jasper Vanpaemel (*België, 1986) was al jong geïmponeerd door allerlei muzikale genres. Hij studeerde eerst piano, viool en slagwerk aan het conservatorium van Leuven. Van 2004 tot 2013 studeerde hij piano en composition bij Jan Michiels, Peter Swinnen en Franklin Gyselinck aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. In 2009 studeerde Jasper Vanpaemel daarnaast elektronische muziek en sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Richard Barrett en Kees Tazelaar.

Samen met Jasper Braet zoekt hij naar nieuwe wegen van dynamische en esthetische expressie en uitvoering. Als Jasper & Jasper geven ze voorstellingen in diverse Europese landen.

Jasper Vanpaemel heeft de leiding van een experimentele muziekgroep aan Muziekacademie De Vonk in Oud-Heverlee in België en een experimentele muziekgroep aan het SLAC, het Conservatorium van Leuven.

Jasper Vanpaemel ontwikkelde een softwareapplicatie voor computers en MIDI-keyboard om pianisten te leren klassieke leermoeilijkheden te overwinnen: Prima Piano.

Jasper Vanpaemel componeerde

     2 theatermuziekwerken

     4 orkestwerken, ook met elektronica

     15 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- XYZ, 2019 voor op 3Dprinter gefabriceerde blokfluiten

     1 werken voor zangstem en instrumenten of elektronica

     10 werken voor een instrument solo, ook met elektronica 

www.jaspervanpaemel.be

 

Chris Williams (*Australië, 1986) studeerde compositie en directie aan het Conservatorium van Sydney en aan de Universiteit van Oxford bij Sir Peter Maxwell Davies, Nigel Butterley, Robert Saxton, Colin Bright, Rosalind Page, Elliott Gyger, Michael Smetanin, Paul Stanhope en James Ledger. In 2012 werkte hij onder instructie van Kaija Saariaho. In 2013 studeerde hij in Oxford af. Chris Williams werkt als componist en als dirigent. Op het moment (2020) woont hij in Londen.

Chris Williams componeerde

     19 theatermuziekwerken

     10 orkestwerken

     26 kamermuziekwerken

- Pass to us the cups with which sorrow is forgotten, voor basblokfluit en strijkkwartet, 2018

     17 vocale werken

     9 werken voor een instrument solo

http://chriswilliamscomposer.com

 

Jan Peter Teeuw (*5 juli 1987) kreeg vanaf zijn achtste jaar orgelles van Johan den Hoedt. Hij studeerde ook bij Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment (2015) is Jan Peter Teeuw organist in Ridderkerk (Ichthuskerk, Immanuëlkapel, Wilhelminakerk). Sinds mei 2013 dirigeert hij Chr. Jongerenkoor 'Rejoice' te Ridderkerk. In oktober 2013 is hij benoemd als dirigent van Christelijk Jongerenkoor 'Deum Fidentes' uit Polsbro. In het dagelijks leven is hij werkzaam in het onderwijs.

Jan Peter Teeuw componeerde

     12 banden orgelwerken

     7 banden werken voor orgel en fluit

     kamermuziekjwerken

- Vier seizoenen in Zuidplas,  voor orgel, slagwerken en kamerensemble

 

www.janpeterteeuw.nl

 

Raphael Benjamin Meyer (*Bazel, Zwitserland, oktober 1987) kreeg vanaf zijn zevende jaar slagwerk- en blokfluitles en daar kwam later piano- en dwarsfluitles bij. Van 2006 tot 2009 studeerde Raphael Bemjammin Meyer Schoolmuziek en blokfluit aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij werkt als componist, blokfluitist en dirigent. Aan geïnteresseerden geeft hij ook blokfluitles.

Raphael Benjamin Meyer componeerde

     6 theatermuziekwerken

     6 kamermuziekwerken

- Oriënt Express voor 5 blokfluiten en klavecimbel, Swing, jazz en moderne compositietechnieken

- Abire voor blokfluitkwartet

     1 werk voor mechanisch klavier

     10 filmscores

     4 TV-scores

     6 TV-spots

     10 hoorspel en hoorboekprodukties

     32 soundtracks voor computergames en browsers

- Tangle Tower, 2020, gespeeld door het Budapest Art Orchestra met Raphael Benjamin Meyer zelf op blokfluit

http://film-musik.ch

 

Bianca Bongers (*Breda, 1987) studeerde cello aan het Codarts conservatorium in Rotterdam en daarna bij Monique Heidema aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar behaalde zij haar master cello in 2014. Daarna studeerde Bianca Bongers nog compositie bij Wim Henderickx en Luc van Hove aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde zij in 2017 de master compositie met de ‘grootste onderscheiding’. Als celliste speelde ze met ensembles als Insomnio, Lunatree en L’instant Donné. Bianca Bongers woont op het moment (2019) in Haarlem.

Bianca Bongers componeerde

     2 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

- Surrounded by Air – Appearance II voor fluit, hobo en piano, 2018, geschreven in opdracht van Triotique , nogal piep-knars-knor, moet dat nog?

     1 werk voor koor a capella

     2 werken voor zangstem en instrumenten

     6 werken voor een instrument solo

http://biancabongers.nl

 

David Collier (*Ierland, 1987) studeerde voor ingenieur aan de Dublin Stadsuniversiteit en Muziek en Media Technologie aan het Trinity College in Dublin. Hij studeerde daar compositie bij Donnacha Dennehy en Linda Buckley. Hij was een van de oprichters en mededirecteur van het Dublin Laptop Orchestra. Op het moment (2016) studeert David Collier compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Ayres.

David Collier componeerde in elk geval

     theaterstukken met live electronica

     werken voor (groot) ensemble

- Smacht,  voor viool, basklarinet en laptoporkest, 2011

     werken voor slagwerkkwartet

     werken voor cello en tape 

 

Aftab Darvishi (*1987, Teheran, Iran) had als kind al belangstelling voor muziek. Op haar 5de kreeg Aftab Darvischi vioolles. Later ging ze ook de Kamancheh, een Iraans strijkinstrument en de piano bespelen. Vanaf haar 19de studeerde ze muziekuitvoering aan de Universiteit van Teheran bij Kiawasch Saheb Nassagh en Azin Movahed. Ze werkte in veel projecten samen met de theaterfaculteit van de Universiteit en wist met mede-artiesten muziek te combineren met animaties, theaterspelen, korte films en andere media-uitingen.

In 2010 verhuisde Aftab Darvischi naar Amsterdam, waar ze ging studeren aan het Conservatorium Van Amsterdam. Ook daar werkte ze nauw samen met regisseurs aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. In 2012 haalde haar master onder leiding van Jurre Haanstra.

Daarna studeerde ze nog compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Martijn Padding en Yannis Kyriakidesh, en Carnatische Muziek (= Zuid-Indiase klassieke muziek) aan het conservatorium van Amsterdam bij Rafael Reina. In 2015 studeerde ze in Den Haag af.

Aftab Darvishi componeerde

     1 opera

     2 theatermuziekwerken

     1 orkestwerk

     2 ensemblewerken

     7 kamermuziekwerken

     5 koorwerken

- HamZad, (Mijn Vriend), voor koor en instrumenten, waaronder Iraanse instrumenten

     7 werken voor zangstem(men)  en instrument(en), ensemble of orkest, ook met elektronica

     2 pianowerken

     1 elektronisch werk

     6 filmscores 

https://aftabdarvishi.com

 

Arend Gerds (*Groningen, 1987) studeerde van 2007 tot 2013 compositie aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen en aan de Montclair State University (VS).

Samen met medestudenten richtte hij in 2011 het Vers Ensemble op.
Arend Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent. Hij doceert aan het ArtEZ conservatorium compositie aan de jong talentklas en aan studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen.

Arend Gerds componeerde

     3 werken voor harmonieorkest

     8 kamermuziekwerken

     1 koorwerk

     1 werk voor zangstem en instrument

     3 electro–akoestische werken

www.arendgerds.nl

 

Maarten ter Horst (*Eindhoven, 1987) is de zoon van een pianodocente. Hij begon op vierjarige leeftijd met vioolles bij Koen Rens. Vanaf zijn vijftiende componeerde Maarten ter Horst. Hij deed een voorbereidend jaar compositie op het conservatorium en besloot toen maar software ontwikkelaar te worden.

Maarten ter Horst componeerde:

      6 kamermuziekwerken

 - Strijkkwartet nr.1 in e kleine terts, 2017

 - Strijkkwartet nr.2 in Bes grote terts, 2017

 

Marco Mlynek (*1987) woont in Keulen. Hij is pianist en gitarist en heeft compositie en arrangeren gestudeerd aan het jazzconservatorium in Maastricht.

Marco Mlynek componeert

     6 theatermuziekwerken

     liederen

     2 filmscores

www.marcomlynek.de

 

Aart Strootman (*1987 kreeg tijdens zijn middelbare schooltijd lessen van Dick Hoogeveen en Jorge Oraison op het Rotterdams Conservatorium. Hierna vervolgde hij zijn studie in Tilburg bij Hein Sanderink waar hij zijn Bachelor of Music cum laude behaalde in 2008. Tijdens zijn Master volgde hij lessen bij onder andere Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant en in 2010 behaalde hij het hoogst haalbare cijfer (10/10) op het Conservatorium Fontys & Zuyd. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde hij ondertussen musicologie.

Sinds 2009 doceert Aart Strootman muziekgeschiedenis, gevorderde solfège, analyse, filosofie en performance studies op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Hij is artistiek leider van het hedendaags muziekensemble F.C. Jongbloed. In 2012 richtte hij minimal-chamber-metal band TEMKO op. Daarnaast speelt hij nog vast of incidenteel bij een aantal andere ensembles.

Aart Strootman componeert en arrangeert veel muziek voor concerten die worden gegeven op zelfgemaakte instrumenten, gebouwd in uitgebreide samenwerking met andere componisten.

Aart Strootman componeerde

     42 uiteenlopende werken voor ensembles, theaterproducties en films.

- Devine Hell, Tenebrae voor een nieuwgebouwde gigantische draailier en het Storioni Trio, 2016.

- Darkness rises, multimediaal werk, gecomponeerd voor de groep TEMKO, 2016, gaat over de Pioneer 10, een sateliet die in 1972 werd gelaceerd om onderzoek te doen naar Jupiter, en waarde NASA in 2001 weer contact mee kreeg. Uitgangspunt voor de compositie waren de laatste data die de satelliet op acht miljard kilometer van de aarde terugstuurde. Bewerkt voor TEMKO en orkest.

- Obscure Atlas SG-3, 2019, voor piano, cello en slagwerk, geïnspireerd op de ruïnes bij Zapolarny in Rusland e legendes van een Russisch aardrijkskindig experiment uit de tweede helft van de 20ste eeuw.   

http://aartstrootman.com

 

Peter Vigh (*Den Haag,  1987) speelde vanaf zijn 9de jaar saxofoon en componeerde  vanaf zijn 15de. Peter Vigh studeerde saxofoon bij Jean Pennings (Tilburg), Jean-Denis Michat (Lyon) en Arno Bornkamp (Amsterdam). Hij studeerde compositie bij Willem Jeths (Tilburg), Fabio Nieder (Amsterdam) en Klaas de Vries. Peter is altsaxofonist van het Berlage Saxophone Quartet en vormt een duo met pianist Tobias Borsboom (Duo Borsboom en Vigh).

Peter Vigh componeerde

     12 werken voor orkest of groot ensemble 

     8 kamermuziekwerken

- Eerste Strijkkwartet, 2019

     2 werk voor koor met (solist) en instrumenten

- Totaliter Aliter voor vrouwenkoor, blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en slagwerk

     2 werken voor koor a capella

     1 werk voor sopraan en instrumenten

     3 werken voor instrument of zangstem solo

- Perpetuum Mobile, 2014, voor piano solo, geschreven voor Tobias Borsboom

     16 arrangementen

www.petervigh.com

 

Thomas Arthur Beijer (*Haarlem, 4 juli 1988) begon met pianospelen bij Loes Geusebroek toen hij acht jaar was. Vanaf zijn 11de volgde Thomas Beijer lessen muziektheorie en muziekgeschiedenis bij Martin Kloos. In 2002 kreeg hij in de jong-talentklas van het Conservatorium van Amsterdam (Sweelinck Academie) les van Marjes Benoist.

Vanaf zijn 16de studeerde Thomas Beijer bij Jan Wijn aan Conservatorium van Amsterdam, waar hij in mei 2009 cum laude afstudeerde. In 2011 sloot hij zijn masterstudie met de hoogste onderscheiding af.

Thomas Beijer componeerde

     1 theatermuziekwerk

Muziek bij kindertheater Puk van de Petteflet, tekst Annie MG. Schmidt

     1 orkestwerk

     3 kamermuziekwerken

- Quatuor pour le Tombeau de FM voor viool, altviool en twee celli, 2011

- Motion Games, voor viool en piano, 2013
- Stardust, pianokwartet, 2009

     4 (series) liederen

- Ik heb de winter liefgehad, liedcyclus van drie liederen voor sopraan en piano op gedichten van Jan Wolkers ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de schrijver, 2006

- Najaar voor sopraan en piano, tekst Jan Wolkers, 2006.

     4 pianowerken

- Ballade, 2011, voor twee piano,s, geschreven voor Lestari Scholtes en Gwylin Janssens

- Poema del Cante Jondo – Fantasie over Flamenco Ritmes, 2012; 5-delig werk, waarvan de titel is ontleend aan een dichtbundel van Federico García Lorca,

- derde deel van Beethovens sonate nr. 32 in c klein, opus 111, 2020, naar aanleiding van Peter Buwalda's roman Otmars zonen

     1 werk voor twee piano’s

     1 werk voor violoncello solo

     7 arrangementen en transcripties

www.thomasbeijer.com

 

Mark Simpson (*Liverpool, Groot-Brittanië, 26 september 1988) ging naar de King David High School in Liverpool en stapte daarna de jeugdafdeling van het Royal Northern College of Music in Manchester binnen, waar hij klarinet studeerde bij Nicholas Cox en compositie bij Gary Carpenter. Daarna studeerde hij van 2008 tot 2011 aan het St. Catherine’s College van de Universiteit van Oxford. Tenslotte studeere hij aan de Guildhall School voor Muziek en Drama compositie bij Julian Anderson en privé klarinet bij Mark van de Wiel.

Mark Simpson was tijdens zijn schooltijd eerste klarinettist bij het Nationaal Jeugdorkest van Groot-Brittannië. Mark Simpson treedt op het moment (2021) wereldwijs op als solist en kamermuzikant en is stevig betrokken bij de uitvoering van eigentijdse muziek

Mark Simpson componeerde

     1 opera

- Pleasure,  2016

     3 concerten

- Vioolconcert, 2021, vijfdelig, vijfkamp op viool

     5 andere orkestwerken

     4 koorwerken

     14 kamermuziekwerken

- Geysir, voor 13 blazers en contrabas, 2013

- Nachtstück,  voor hoorn en piano, 2021

     5 werken voor een instrument solo 

https://marksimpsonmusic.com

 

Mathias Coppens (*België, 1988) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen piano bij Levente Kende, orgel bij Joris Verdin en compositie bij Wim Henderickx. Na zijn afstuderen daar in 2012 studeerde hij verder aan het conservatorium van Amsterdam bij Wim Henderickx en Willem Jeths en tenslotte aan de Universiteit van Zuid-Californië bij Bruce Broughton en Christopher Young.
Mathias Coppens ontwikkelde zich als concertpianist en componist. Op het moment woont hij in Los Angeles in California. Hij is de pianist en artistiek leider van ensemble de Compagnie en medeoprichter van Tetragonist.

Mathias Coppens componeerde

     2 orkestwerken

     6 kamermuziekwerken

- pianotrio,  opus 20, voor saxofoon, viool en piano, 2020

     2 series liederen

     25 filmscores 

www.mathiascoppens.com

 

David Désilets (*Sante Catherine, bij Montreal, Canada, 1988) was al jong geïnteresseerd in muziek en improviseerde als kind snel aan op de piano en componeerde korte stukjes. David Désilets studeerde trombone bij Robert Ellis en compositie bij Michel Tétreault aan de Cégep in St-Laurent en aan de Universiteit van Montréal, vervolgens aan het Conservatoire national supérieur musique et danse in Montréal en rondde tenslotte zijn compositiestudie af bij  Alan Belkin aan de Universiteit van Montréal.

David Désilets componeerde

     4 orkestwerken

     3 koorwerken voor koor a cappella of met instrumenten

     1 kamermuziekwerk

- À deux pas du sol, voor 5 blokfluiten, 2010, uitgesproken spannend werk.

     2 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 werk voor zangstem en orkest

     1 werk voor trombone solo

     1 elektronisch werk

www.daviddesilets.com

 

Freya Waley-Cohen (*Londen, Groot-Brittanië, 20 februari 1989) groeide op in een artistieke familie. Zij is de dochter van de Engelse theatermanager en producent Stephen Waley-Cohen en de Amerikaanse beeldhouwster Josie Spencer. Haar zus is violiste Tamsin Waley-Cohen. Freya begon op haar derde viool te spelen en op haar elfde met een compositiestudie aan de Walden School in New Hampshire, Verenigde Staten, vlak bij het huis van haar stiefgrootmoeder. Eenmaal student op Cambridge studeerde ze bij Giles Swayne en daarna bij Simon Bainbridge en Oliver Knussen aan de Royal Academy of Music in Londen. Freya Waley-Cohen is artistiek directeur van Listenpony, een concertserie met klassieke, folk, jazz en popmuziek, die ze in 2012 opzette met William Marsey en Josephine Stephenson. In 2020, tijdens de Coronalockdown, richtte Freya met George Fu and Tamsin Waley-Cohen Living Room Live op, een online concertserie met live-stream muziek van muzikanten over de hele wereld. Freya Waley-Cohen woont momenteel (2020) in Londen.

Freya Waley-Cohen componeerde

     7 orkestwerken

     32 kamermuziekwerken

     5 koorwerken

     9 (series) werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     9 werken voor een instrument solo

- Caffeine, voor blokfluit, 2019, geschreven voor Tabea Debus 

www.freyawaleycohen.com

 

Benjamin Attahir (*Toulouse, Frankrijk, 25 februari 1989) studeerde aan het Conservatorium van Toulouse, aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris bij en aan het Conservatoire de Paris compositie bij Édith Canat de Chizy, Marc-André Dalbavie, Gérard Pesson en Pierre Boulez en viool bij Ami Flammer.

Benjamin Attahir werkt als componist, violist en dirigent.

Benjamin Attahir componeerde

     2 opera’s

     7 werken voor orkest of groot ensemble

- Adh dhohr, 2017,  Concerto voor serpent (middeleeuws blaasinstrument) en orkest, sfeervolle muziek met oriëntaalse kleuren

     7 kamermuziekwerken

 

Joel Robert Rust (*Groot- Brittanië, 4 augustus 1989) studeerde aan het Emmanuel College, Cambridge compositie bij Robin Holloway en aan de Guildhall School of Music and Drama bij Julian Anderson. Op het moment (2015) doet hij een doctoraal studie aan de Universiteit van New York

Joel Rust componeerde

     1 kameropera

     1 werk voor groot ensemble

     2 koorwerken of werken voor zangers a cappella

- sunt etenim pennae volucres mihi, voor 3 sopranen en 3 mezzosopranen, tekst uit Boethius’ Consolatio Philosophiae (Over de vertroosting van de wijsbegeerte), omstreeks 524, in opdracht van renaissancegroep Discantus;

     4 zangstem(men) en orkest of instrumenten

     3 kamermuziekwerken

     1 electro-akoestisch werk

www.joelrust.com

 

Benjamien Lycke (*Brugge, België, 2 september 1989) begon op de Middelbare Brugse Steinerschool al met compositielessen bij David Anne. Op 18-jarige leeftijd werd zijn eerste volledige musical Le Piédestal uitgevoerd. Op dat moment studeerde hij piano, orgel, zang en harmonieleer aan het Stedelijk Conservatorium Brugge. Benjamien Lycke studeerde daarna van 2008 tot 2013 compositie bij Lucien Posman aan de Hogeschool Gent Conservatorium, in 2013 en 2014 muziekpedagogiek aan de Universiteit van Gent, en van 2014 tot 2016 compositie filmmuziek bij Joseph Horovitz aan het Royal College of Music in Londen. Hij richtte een vereniging zonder winstoogmerk synArt op om zijn projecten te kunnen stroomlijnen.

Benjamien Lycke componeerde

     muziektheaterprodukties

     2 opera’s

     2 musicals

     1 cantate

     1 oorlogsrequiem

     orkestwerken

     koorwerken

     kamermuziekwerken

- Après l’orage,  2017 voor viool, piano en saxofoon, geschreven voor het Kugoni trio

- Drie reeën voor fluit, hobo en piano, 2018, geschreven voor Triotique

     filmscores

     gamemuziek

www.benjamien.be

 

Javier Martínez Campos (*Valencia, Spanje, december 1989), begon zijn muziekstudie op zijn vierde aan de CEDAM Academy in Madrid en daarna aan het Conservatorio Profesional de Música in Getafe, een voorstad van Madrid bij de Getafe cello bij Maria Nieves Collado. Vevolgens studeerde hij tot 2011 aan het Real Conservatorio Superior de Música in Madrid cello bij Iagoba Fanlo en compositie bij Juan Medina, Aldemaro Romero, Manuel Seco, Zulema de la Cruz, Bruno Dozza, Eduardo Armenteros en Alberto Carretero. Van 2005 tot 2011 studeerde hij ook nog cello bij Miguel Jiménez, eerste cellist van het Nationaal Spaans Orkest. Tenslotte studeerde hij af op cello aan de Robert Schumann Hogeschool in Düsseldorf bij Gregor Horsch en aan de Classe d’Excellence de Violoncelle” – Foundation Louis Vuitton bij Gautier Capucon.

Als cellist speelde en speelt Javier Martínez Campos zowel als orkestlid als solist in talloze orkesten. Op het moment (2021) is hij lid van het Orquesta y Coro Nacionales de España (OCNE) en componist en speler bij het Soinuaren Bidaia ensemble. Hij is ook nog bezig met een promotieonderzoek..

Javier Martínez Campos componeerde

     7 orkestwerken

     11 werken voor harmonieorkest

     26 kamermuziekwerken

     8 koorwerken a capella of met piano

     11 werken voor een instrument solo

- Ambre cello, voor cello solo, 2020

     2 filmscores

     1 werk voor fagot en elektronica  

www.javiermartinezcampos.com

 

Desmond Clarke (*Manchester, Engeland, 1989) studeerde aan de Universiteit van York van 2007 tot 2016 onder meer compositie bij Martin Suckling en volgde daarnaast lessen en masterclasses bij Chaya Czernowin, Marc Sabat, Christopher Theofanidis, Thomas Simaku, Mario Garuti en Unsuk Chin. Hij is altijd geïnteresseerd geweest in natuur- en wiskunde en focust zich ook in de muziek op  wiskundige en algoritmische processen. Hij is oprichter en medewerken van het collective O S C ~, dat zich bezighoudt met de realisatie van grootschalige geïmproviseerde werken. De optredens van de geimproviseerde megastructuren duren 6 tot 24 uur duurden. Desmond Clarke werkt als dirigent, hoboïst, elektronisch muzikant, componist, privédocent en muziekgraveur.

Desmond Clarke componeerde

     9 werken voor orkest of groot ensemble

     25 kamermuziekwerken

     10 werken voor instrument solo, meestal met eletronica

- Recordari, 2017 voor geprepareerde altblokfluit, drie renaisscanceblokfluiten en live electronics, geschreven voor en in samenwerking met Carmen Troncoso

- Oiseaux Métamorphique, 2017, voor geprepareerde harmonische altblokfluit met E-voet en live electronics, maakt deel uit van het bovengenoemde Recordari

www.desmondclarke.com

 

Martyna Kosecka (*Gdynia, Polen, 1989) studeerde piano bij Julita Książkowska aan de Muziekhogeschool van Gdynia. Daarna studeerde ze compositie bij Krzysztof Meyer en orkestdirectie Rafał Jacek Delekta aan de muziekacademie van Krakóv en tenslotte orkestdirectie bij Szymon Bywalec aan de muziekacademie van Katowice.

Ze bouwde een carrière op als dirigent en componist.
Vanaf 2012 is ze lid van Youth Circle, een vereniging van jonge componisten naast de Poolse componisten vereniging.

In 2013 richtte ze samen mer de Iraanse componist Idin Samimi Mofakham het Spectro Centrum voor Nieuwe Muziek op met als doel het geven van workshops in het kader van Nieuwe Muziek en het organiseren van concerten. Een en ander leidde tot het Eerste Internationale Contemporary Music Festival in Teheran.

Martyna Kosecka componeerde

     1 opera

     2 theatermuziekwerken

     3 orkestwerken

     17 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     6 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     3 pianowerken

     2 werken voor een ander solo-instrument

www.martynakosecka.com

 

Ellis Ludwig-Leone (*Rhode Island, Verenigde Staten, 1989) groeide op in landelijk Massachusetts. Nadat hij in 2011 afstudeerde aan de Yale Universiteit werkte hij als muziekassistent voor componist Nico Muhly. Hij is songwriter en bandleider van de band San Fermin in Brooklyn. Ellis Ludwig-Leone woont en werkt in Prospect Heights, Brooklyn.

Ellis Ludwig-Leone componeerde

     2 theatermuziekwerken

- American Music, 2015, musical, libretto Jane Mendelsohn

     6 balletten,

- Common Ground, 2015, choreograaf Troy Schumacher,

     4 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

     3 koorwerken

     1 liedcyclus

     4  werken voor een solo-instrument

- Night loops,  voor harp, looperpedaal en elektronica

     4 werken voor zijn band San Fermin

www.ellisludwigleone.com

 

Alessio Pianelli (*Sicilië, Italië, 1989) komt uit een muzikantenfamilie. Vanaf zijn tiende studeerde hij cello, nadat hij met zijn vader al met piano bezig was geweest. Alessio Pianelli studeerde in Palermo aan de muziekhogeschool Vincenzo Bellini bij Giovanni Sollima en aan de hogeschool voor muziek in Basel bij Thomas Demenga. Alessio Pianelli speelt op een Evasio Emilio Guerra cello uit 1921. Alessio Pianelli speelt cello als solist en in velerlei ensembles en componeert. In 2019 vormde hij in Rome het Avos Kamerorkest.

Alessio Pianelli componeerde

     3 werken voor orkest of groot ensemble

- Variations on a Sicilian Folk Theme,  voor cello en orkest, 2021

     7 kamermuziekwerken

- Sulla Quarta, voor twee cello’s, 2014

     3 werken voor cello solo

     2 werken voor een ander instrument solo 

www.alessiopianelli.com

 

Gareth Moorcraft (*Cowbridge, Wales, Groot-Brittannië, 1990) studeerde compositie bij Robert Saxton aan het Worcester College in Oxford en daarna bij Gary Carpenter en David Sawer aan de Royal Academy of Music in London). Hij promoveerde in 2019, en is op het moment (2020) docent en onderzoeker aan de de Royal Academy of Music in London. Gareth Moorcraft houdt zich op in Londen en Zuid Wales.

Gareth Moorcraft componeerde

     3 installaties

     1 danswerk

     6 werken voor orkest voor groot ensemble

     5 kamermuziekwerken

     1 koorwerk

     4 werken voor een instrument solo

- Diaries of the Early Worm, voor altblokfluit, 2019

     1 filmscore 

www.garethmoorcraft.com

 

Bram Kortekaas (*Amsterdam, 1989) studeerde compositie bij Willem Jeths en Wim Henderickx aan het Conservatorium van Amsterdam, en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Kopenhagen. Bram Kortekaas won de eerste prijs in de Euregio Jeugdorkest Compositiewedstrijd 2015 met The Pillars of Creation.
De laatste tijd is Bram Kortekaas ook als dirigent bezig. Hij studeerde daarvoor bij Daan Admiraal. Hij is vanaf september 2016 dirigent van het nieuw opgerichte orkest Plenum in Kopenhagen.

Bram Kortekaas componeerde

     10 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

     1 werk voor koor en orkest

     4 werken voor zangstem en instrumenten 

- Notenkrakers' notulen, voor sopraan en orkest

www.bramkortekaas.com

 

Samuel Penderbayne (*Canberra, Australië, 1989) studeerde aan het Conservatorium van Sydney zang bij Anke Hoeppner, directie bij Anthony Clarke en compositie bij Michael Smetanin en Matthew Hindson. Hij studeerde daar in 2011 cum laude af. Van 2012 tot 2014 studeerde hij aan de hogeschool voor muziek en theater in Hamburg compositie bij Moritz Eggert. Behalve met componeren houdt Samuel Penderbayne zich bezig als tenorzanger, dirigent en elektronica vormgeven als muzikant. Hij woont en leeft momenteel in Hamburg.

Samuel Penderbayne componeerde

     1 opera

     1 experimentele musical

     5 dansmuziekwerken

     orkestwerken

     kamermuziekwerken

- Shameless, 2018 voor piano en slagwerk

     7 filmscores

www.samuelpenderbayne.com

 

Corné Roos (*Amsterdam, 1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Yannis Kyriakides, Calliope Tsoupaki en Gilius van Bergeijk. Momenteel (2016) studeert hij nog compositie bij Markus Hechtle aan de Academie voor Muziek en Dans in Keulen. Corné Roos speelt en improviseert in verschillende ensembles op  basgitaar en contrabas.

Corné Roos componeerde

     8 werken voor groot ensemble of orkest

     11 kamermuziekwerken

     7 werken voor (zang)stem en instrument(en)

     4 pianowerken

     1 werk voor draaiorgel (mechanisch orgel)

- Stilzwijgen van het Mechaniek, 2013

 

Meriç Artaç (*Istanboel, Turkije, 1990) begon op haar vijfde jaar met haar muziekstudie aan het Staats Conservatorium van de Universiteit van Istanboel. ze studeerde daar op haar 18de af. Daarna studeerde Meriç Artaç compositie aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam bij Peter-Jan Wagemans en René Uijlenhoet. Ze behaalde haar master cum laude in 2015. Ze riepo meteen maar haar eigen productiemaatschappij in het leven: Meriç Artaç Productions Vanaf 2016 is zij artistiek leider van het AKOM Ensemble in Rotterdam, dat werk van jonge componisten uitvoert en tegelijkertijd probeert een nieuw publiek voor eigentijdse gecomponeerde muziek aan te boren. Meriç Artaç werkte als componist ook samen met het ASKO/Schönberg Ensemble en het Doelen Ensemble.

Meriç Artaç zoekt verbinding met andere kunstvormen zoals dans, film en theater. Ze is actief als organisator, geeft pianoles en leidt koren en muziekworkshops. Meriç Artaç is vanaf 2018 docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en het Conservatorium van Rotterdam.

Meriç Artaç componeerde

     8 opera’s en rmuziektheaterprodukties

     8 andere werken

- Prologue Lullaby, 2021, tekst dichter Julia-Beth Harris, voor 2 sopranen, koor en barokorkest, voorspel voor Dido en Aeneas van Henry Purcell  

 

Christiaan Richter (*Utrecht, 26 maart 1990) begon op 7-jarige leeftijd piano te spelen en al gauw ook te componeren. In 2001 speelde hij met het Nederlands Blazers Ensemble zijn compositie "Tree's" in het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw, dat live op televisie uitgezonden werd en in 2003 en 2007 won hij de 1e prijs op het Prinses Chistina Compositie Concours.

Christiaan Richter studeerde van 2004 – 2008  compositie bij Henk Alkema, verbonden aan de jongtalentklas van het conservatorium in Utrecht. Daarna studeerde hij bij Calliope Tsoupaki (2008-2010),  Martijn Padding en Diderik Wagenaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Christiaan Richter componeerde (2014)

     4 werken voor orkest

     1 werk voor brassband

     2 werken voor zangstem(men) en orkest

     24 kamermuziekwerken

     4 koorwerken

     6 werken voor stemmen en piano of instrumenten

- Unable voor sopraan en ensemble, CR 70, 2011

     30 werken voor piano (solo, tweehandig, 4 piano’s)

     4 werken voor een ander soloinstrument

 

Erik Desimpelaere (*Kortrijk, België, 28 juni 1990) studeerde bij het Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans piano bij Lieve Clement, muziektheorie, muziekgeschiedenis en jazz. Aan de SAMW in Waregem studeerde hij dwarsfluit bij Veerle Secember. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel studeerde Erik Desimpelaere piano bij Piet Kuijken en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen compositie bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Lucas Vis.

Sinds september 2015 is Erik Desimpelaere dirigent van het Kortrijks Symfonisch Orkest.

Erik Desimpelaere componeerde

     1 theatermuziekwerk

     4 pianowerken

     14 kamermuziekwerken

- Magehom, voor 2 piccolo's en piano, 2016

- Ter nagedachtenis aan de liefde, 2017, voor viool, piano en saxofoon, geschreven voor het Kugoni trio

     9 werken voor groot ensemble of orkest

     3 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 koorwerk a capella

     1 klavecimbelwerk

     1 elektronisch werk

 

Camille Pépin (*Amiens, Frankrijk, 17 november 1990) ontwikkelde door balletles belangstelling voor klassieke muziek. Ze studeerde op het regionale conservatorium van Amiens en daarna op het Pôle Supérieur de Paris arrangeren bij Thibault Perrine en vervolgens orkestratie, analyse, harmonieleer, vormleer en contrapunt aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse in Parijs. Compositie studeerde ze bij Thierry Escaich, Guillaume Connesson en Marc-André Dalbavie.

Camille Pépin componeerde

     6 orkestwerken

     2 werken voor brassband

     13 kamermuziekwerken

- Autumn Rhythm, voor viool en piano, 2018, geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Jackson Pollock

     2 werken voor zangstem en instrumenten

     3 werken voor een instrument solo

- Nighthawks (nachtzwaluwen),  2018, voor harp, naar aanleiding van Edward Hoppers schilderij Nighthawks, dat meer op nachtbrakers slaat.    

www.camillepepin.com

 

Toby Young (*Londen, Engeland, 1990) studeerde compositie bij Robin Holloway in Cambridge terwijl hij ondertussen als koorzanger werd opgeleid in het King's College Chapel Choir. Van 2009 tot 2011 studeerde hij ook nog bij Roxanna Panufnik.

Toby Young werkt ook nauw samen met Drum-‘n-Bas dance muziek en hip-hop artiesten. Toby Young doet onderzoek naar de verhouding tussen creatief bezig zijn en filosofie en werkt naast componist en muzikant als curator en artistiek adviseur (2018)

Toby Young componeerde

     3 opera’s

     1 dramatische zangcyclus voor sopraan, countertenor en strijkkwintet

     2 danswerken

     12 orkestwerken

     24 koorwerken a capella

     12 koorwerken met piano, orgel, harp of cello

     4 werken voor koor met solist(en) en orkest of instrument(en)

     6 (series) voor zangstem(men) en piano

     15 kamermuziekwerken

- This is Recorder revolution!, 2018, geschreven voor blokfluitkwartet Pallissander

 

Maya Verlaak (*Gent, België, 1990) is de dochter van een kunstenaar en heeft een Italiaanse moeder uir Calabrië. Vanaf haar vierde jaar maakt ze zelf liedjes. Vanaf haar zevende studeerde ze op de muziekschool piano bij Alfonso Medinilla, klassiek gitaar en compositielessenbij Marc Maes. Maya Verlaak studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Gilius Van Bergeijk, Diderik Haakma Wagenaar, Peter Adriaansz en Martijn Padding. In 2019 promoveerde zij aan de Birmingham City University in de wijsbegeerte met de dissertatie “Hexenhaus – a scrutinising compositional position”.

Maya Verlaak werkt als componist, performer, curator, gastspreker, onderzoeker en docent. Ze neemt regelmatig deel aan uitvoeringen van haar eigen werk en was medeoprichter en lid van het Acid Police Noise Ensemble, een kunstenaarscollectief dat zich profileerde met performance art. Sinds september 2018 is Maya Verlaak docent compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maya Verlaak componeerde

     8 installaties en theaterwerken

     2 videowerken

     2 orkestwerken, ook met elektronica

     18 ensemblewerken, ook met elektronica

- All English Music is Greensleeves,voor strijkkwartet, piano, trompet, hoorn, melodica en elektronica, 2020

     20 kamermuziekwerken,ook met elektronica

     1 koorwerk

     12 werken voor zanger(s) of spreekstem, instrumenten en/of elektronica

     3 pianowerken, ook met elektronica

- Formation de Mark, voor piano en computer, 2020 voor pianist Mark Knoop

     14 werken voor andere instrumenten of zangstem solo, ook met elektronica

- Formation de Sarah, voor viool en computer, 2020, voor violiste Sarah Saviet

     11 elektronische muziekwerken 

http://maya.ricercata.org

 

Wilma Pistorius (*Johannesburg, Zuid-Afrika, 12 januari 1991), begon op haar vierde jaar cello te spelen. In 2005 begon ze een cellostudie bij Lenian Benjamins aan de jong talentklas van het Conservatorium van Utrecht. In 2008 begon Wilma Pistorius met compositielessen bij Claudia Rumondor. In 2014 studeerde Wilma Pistorius af op cello bij Jeroen den Herder aan het conservatorium van Rotterdam en met compositie bij Wim Henderickx en Willem Jeths aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wilma Pistorius componeerde

     12 kamermuziekwerken (ook met electronica)

- Rural Geometry and Industrial Mysticism, voor fluit, klarinet, cello, viool, piano en gitaar 

     7 werken voor (zang)stem(men) en instrument(en)

     1 werk voor koor a cappella

     2 werken voor een instrument solo

     2 elektronische muziekwerken

https://wilmapistorius.wordpress.com

 

Jay "Bluejay" Greenberg (*New Haven, Connecticut, Verenigd Staten, 13 december 1991) is de zoon van Robert Greenberg, pianist en professor Slavische talen aan de Yale Universiteit, en een Israëlische moeder. Hij begon cello te spelen toen hij 3 jaar was en leerde zichzelf al snel daarna piano, viool en andere instrumenten bespelen. Hij componeerde ook maar meteen. Vanaf 2002, toen hij tien jaar was, studeerde Jay Greenberg aan de Juilliard School compositie bij Samuel Adler en Samuel Zyman, vanaf 2012 studeerde hij muziek aan de Universiteit van Cambridge. Op het moment (2016) doet Jay Greenberg een promotiestudie aan de Universiteit van Auckland bij Eve de Castro-Robinson.

Jay Greenberg componeerde in elk geval

     1 ballet

     5 symfonieën

     4 andere orkestwerken

     5 kamermuziekwerken

 

Ruben De Gheselle (*België, 1991) studeerde vanaf 2009 aan het KASK & Conservatorium in Gent. Hij studeerde daar in 2014 af. Ruben De Gheselle is componist en speelt altviool.

Ruben De Gheselle focust zich voornamelijk op het schrijven van muziek voor films.

Ruben De Gheselle componeerde

     5 orkestwerken

     7 koorwerken

     7 kamermuziekwerken

- Wildlands, voor viool en piano, 2020

     6 werken voor viool solo14 filmscores

 

 

 

 

César Lüttger (*Amsterdam, 1991) begon op zijn vijfde met pianospelen en componeerde ook al voor zijn negende. Op de middelbare school ontwikkelde hij ook grote interesse in het maken en componeren van elektronische muziek. Vanaf 2013 tot op dit moment (2017) studeert hij aan het conservatorium van Amsterdam klassieke compositie bij Willem Jeths en Richard Ayres. César Lüttger woont in Amsterdam.

César Lüttger componeerde in elk geval

     3 orkestwerken

     2 kamermuziekwerken

     1 werk voor koor en orgel

     1 werk voor zangstem(men) en instrument(en)

     5 pianowerken

     2 werken voor een ander soloinstrument/solist

- danseur de corde,  voor cello solo

     1 elektronische muziekwerk 

www.cesarluttger.com

 

Michael van der Sloot (*Medicine Hat, Alberta, Canada, 1991) is de oudste zoon van een muzikaal gezin dat midden op de Canadese prairies woont. Michael van der Sloot studeerde cello en compositie aan de Southern Methodist Universiteit, de Northwestern Universiteit, en het Mount Royal Universiteits Conservatorium. Zijn celloleraren waren  John Kadz, Andrés Díaz, en Hans Jørgen Jensen en zijn compositieleraren Xi Wang, Simon A. Sargon en Jay Alan Yim.

Michael van der Sloot componeerde

     8 werken voor orkest of groot ensemble

- Shadow, Echo, Memory, 2014, voor eenentwintig violoncelli

     10 kamermuziekwerken

     4 werken voor een instrument solo 

www.michaelvandersloot.com

 

Jannum Kruidhof (*Leiden, 26 mei 1992) rondt momenteel (2015) zijn studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeert nog compositie bij Guus Janssen. Zijn hoofdinstrument is (alt)viool met als grootste passie improviseren. In de zomer van 2013 raakte Jannum Kruidhof geblesseerd en moest hij stoppen met vioolspelen. Vanaf dat moment is hij  veel gaan componeren en ontstond het idee voor kunstcollectief Walking the Wire.

Jannum Kruidhof componeerde

     2 danswerken

     werken voor zangstem en instrumenten////

     11 kamermuziekwerken

- The wedding vibe,  voor accordeon en viool, 2015

     3 pianowerken

     1 elektronisch werk 

www.jannumkruidhof.com

 

Jan-Peter de Graaff (*Papendrecht, 1992) groeide op op Terschelling en componeert vanaf zijn 15de. Hij had les van Klaas ten Holt, en studeerde daarna van 2010 tot 2016 aan het Conservatorium in Den Haag compositie bij Guus Janssen, Calliope Tsoupaki en Diderik Wagenaar. Ondertussen studeerde hij ook orkestdirectie bij Alex Schillings en Jos Vermunt en aan het Royal College of Music compositie  bij Kenneth Hesketh. In 2018 won Jan-Peter de Graaff het Internationaal Rostrum of Composers. gewonnen. Hij werkt als componist, dirigent, arrangeur en compositiedocent.

Jan-Peter de Graaff componeerde

     3 opera’s

- ‘All Rise!’, 2015

- De Grens, 2018, opera in 2 scenes, libretto Yuri Robbers, over  keizer Wilhelm II van Pruisen 

- De Synode, De Koopman en de Dominee, opera in 2 bedrijven, 2019, libretto Yuri Robberts, een soort raamvertelling, een eigentijdse variant van de wagenspelen uit de 17de eeuw. Naar aanleiding van het 400-jarig verleen van de  Synode van Dordrecht in 1618/1619. De opera gaat over een houthandelaarsgezin, dat wordt getroffen door de synode. Hoofdpersoon, houthandelaar Maarten, kan zijn hout niet meer vershepen. Hij besluit om zelf een schip te laten bouwen met geld geleend van een zowel een Arminiaanse als een Gomaristische predikant. Uiteindelijk snijdt hij daarmee zichzelf enorm in de vingers.  

     12 (series) orkestwerken

- Concerto nr. 5 "The Forest in April" voor cello en orkest, 2021, voor een deel geïnspireerd door het geluid van op water ketsende steentjes

     11 werken voor groot ensemble

- Rimpelingen, concerto nr. 4  voor cello en sinfonietta, 2017

     15 kamermuziekwerken

- The Bells of St. Clement's, 2018, voor piano en metalig slagwerk

     13 werken voor een instrument solo

- Jutters, voor soloviool, 2018, geschreven voor Pieter van Loenen, gebaseerd op twee Terschellinger volksliedjes. De muziek beeld de zee uit, met golven die wrakstukken het strand op spoelen 

     3 arrangementen 

www.janpeterdegraaff.com

 

Mathilde Wantenaar (*Amsterdam, 3 augustus 1993), dochter van accordeonist en jazzpianist Gert Wantenaar en zangdocente Aartje Duyven, begon op haar negende met pianolessen en speelde later ook viool en cello. Mathilde Wantenaar studeerde aan het Amsterdams Conservatorium compositie bij Willem Jeths en Wim Henderickx. Daarnaast studeerde ze piano bij Emile Simons, cello bij Maarten Mostert en zang bij Maari Ernits. Ze studeert op het moment (2019) zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams. Mathilde Wantenaar woont in Amsterdam.

Mathilde Wantenaar componeerde

     3 opera's

- een lied voor de maan, 2020, familieopera

- We'll never let you down, 2020, opera in drie bedrijven, samen met René Samson en Max Knigge, over het leven en tragisch einde van celliste Jacqueline du Pré. Mathilde Wantenaar componeerde het eerste bedrijf

     1 danswerk

     5 orkestwerken

- Bach & Soefi, 2015, gecomponeerd voor het Nederlands Blazers Ensemble

- Prélude à une nuit américaine, 2019

- Nachtmuziek voor strijkorkest, 2019

     8 kamermuziekwerken

- 3 sprookjes voor viool en piano, 2014, fraaie toegankelijke muziek, Alba Rosa Vietor Compsition Prize

- Octet voor strijkers, 2017

- Damocles, voor cellokwartet, 2018

     5 koorwerken of zangers a capella of met orgel

- Dit zijn de bleke, bleeklichte weken, 2019, voor gemengd koor, tekst Herman Gorter

     6 liederen voor zangstemmen en instrument(en)

     2 werken voor een instrument solo

www.mathildewantenaar.com

 

Owain Park (*Bristol, Engeland, 25 november 1993) begon als jongen met piano spelen en werd wat later koorknaap bij de St Mary Redcliffe Church in Bristo. Hij werd daarna zanger in het Nationaal Jeugdkoor van Groot-Brittanië. Van 2005 tot 2010 studeerde hij muziek aan het Queen Elizabeth's Hospital, in Bristol en van 2013 tot 2016 aan de Universiteit van Cambridge. Van 2012 tot 2014 was hij assistent dirigent van het RSCM Millennium Youth Choir. In 2014 richtte Owain Park The Gesualdo Six op, een vocaal sextet gespecialiseerd in de uitvoering van polyfone werken uit de Renaissance.

Op het moment woont hij in Cambridge.

Owain Park componeerde

     1 orkestwerk

     26 religieuze werken voor koor a capella

     13 wereldlijke werken voor koor a capella

     19 werken voor koor met orgel of pianobegeleiding

     11 arrangementen voor koor

     8 orgelwerken

     5 kamermuziekwerken

www.owainpark.co.uk

 

Emil Kuyumcuyan (*Istanbul-Taksmin, Turkije, 1993) heeft Armeense, Griekse, Afrikaanse en Kroatische wortels. Hij studeerde slagwerk bij Turgut Mehmet Sökmen aan het Mimar Sinan Staatst Conservatorium in Istanbul en daarna aan de “Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” in Stuttgart bij Marta Klimasara en Klaus Dreher. Tenslotte maakte hij zijn studies af aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse in Lyon bij Jean Geoffroy. Hij won in Europa nogal wat prijzen als beste slagwerker. Naast zijn optredens doceert Emil Kuyumcuyan slagwerk en componeert hij

Emil Kuyumcuyan componeerde

     4 kamermuziekwerken

     4 werken voor slagwerk solo

- shapes, 2020, voor vibrafoon solo, geschreven voor en opgedragen aan Vanessa Porter

     1 werk voor fluit solo

www.emilkuyumcuyan.com

 

Tim Mulleman (*Turnhout, België, 1993) wilde als kind graag striptekenaar worden, want hij maakte graag dingen. De dingen werden dus composities. Tim Mulleman studeerde een half jaar piano in Wenen aan de Universiteit voor muziek en Uitvoerende Kunsten bij Christiane Karajeva en daarna op het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels en Hans Ryckelinck. In 2016 ontving hij daar de Patrimoniumprijs ‘Maurice Lefranc’.

​Tim Mulleman werkt als componist, arrangeur en pianist.

Momenteel (2021) schaaft hij zijn compositorisch kunnen nog bij onder de hoede van Annelies Van Parys en Bram Van Camp.

Met pianiste Hiu-Man Chan vormt Tim Mullemanhet Pianoduo Mimese. Nog tijdens hun studie sleepten zijn in 2018 en 2019 een summa cum laude in de wacht. In 2020 was Pianoduo Mimese finalist van de kamermuziekcompetitie Supernova van Klara. Tim Mulleman richtte het kwintet Tmesis op waarmee hij Klara’s Supernova won in 2016.

Tim Mulleman componeerde

     2 werken voor orkest of groot ensemble

     4 kamermuziekwerken

- Duo, voor viool en piano, 2019

     1 werk voor sopraan en instrumentaal kwintet

     2 werken voor een instrument solo

     13 arrangementen

https://www.timmulleman.com

 

Keting “Rocky” Sun (*China, 1993) studeerde compositie aan het conservatorium van Shanghai bij Mingwu Yin. Nadat ze daar haar bachelor had gehaald, haalde ze in 2018 haar master aan de Royal Academy of Music in Londen bij Christopher Austin en Helen Grime. Op het moment (2019) woont ze nog in Londen.

Rocky Sun componeerde

     1 theatermuziekwerk

     2 werken voor orkest of groot ensemble

     2 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     6 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     1 werk voor een instrument solo

- Bangzi voor bokfluit solo, 2018 

www.ketingsun.com

 

Jochem le Cointre (*Leeuwarden, 28 mei 1994) begon op zijn 6de met pianoles en zelf te improviseren op de piano. All gauw begeleidde hij diensten in de kerk van zijn vader. Hij volgde lessen aan muziekschool Parnas in Leeuwarden en samen met zijn jazz trio nam hij verscheidene keren deel aan het Prinses Christina Jazz Concours. Hij studeerde aan de jong talentenklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de vooropleiding van ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar en Tilmar Junius. Na zijn middelbare schoolopleiding aan het Christelijk Gymnasium Beyers Naude in Leeuwarden kreeg Jochem le Cointre een beurs om in Amerika te gaan studeren. Vanaf 2011 studeerde hij in New York jazz piano aan The New School of Performing Arts en klassiek piano en compositie aan The New York Piano Academy bij Dr. Ronn Yedidia. Aan het Mannes College studeerde hij muziektheorie en analyse en aan de New School for Social Research filosofie en literatuur. In 2016 kwam hij weer naar Nederland.
In maart en april 2017 tourde hij samen met bassist Simon Mastri als het Mastri-Le Cointre Duo door Nederland, België en Frankrijk. Momenteel (2019) doceert Jochem le Cointre aan de pianoacademie in Badhoevedorp

Jochem le Cointre componeerde

     1 opera

     1 cantate

     2 declamatoria

- Frjemde Kusten, tekst Tsjebbe Hettinga, voor fluit, hobo, marimba en piano, 2014

- Oankomst, tekst Tsjebbe Hettinga, voor fluit, hobo, marimba en piano, 2018

     4 orkestwerken

     13 werken voor jazzensemble of jazzpiano

     12 kamermuziekwerken

- Cello Suite nr. 1 “Modern Dances”,  zes delen voor cello solo, 2017

     2 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     5 gemeentezang- of koorwerken met piano

     14 (series) pianowerken

     5 arrangementen 

www.jochemlecointre.com

 

Conrad Yiwen Tao (*Urbana, Illinois, Amerika, 11 juni 1994) zoon van Chinese ouders, beiden gepromoveerd aan de Princeton University. Vanaf zijn 18de maand begon Conrad Tao kinderliedjes op de piano te spelen. Op 4-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste piano-recital. Als 8-jarige gaf hij zijn eerst pianoconcert met orkest. Op zijn 9de verhuisde Conrad Tao met zijn gezin naar New York City en begon zijn muziekstudie aan de Juilliard School. Hij werd opgeleid als pianist, violist en componist en won vanaf 2003 op al die gebieden vele prijzen.

Conrad Yiwen Tao componeerde

     orkestwerken

- The Four Elements, pianoconcert, 2007

- “The World Is Very Different Now”,  2013, ter herdenking van de moord op J.F. Kennedy in opdracht van Jaap van Zweden en het Dallas Symphonie Orchestra

- Everything Must Go, 2018, een "prelude" voor de achtste symfonie van Anton Bruckner

     kamermuziek

- pianotrio, 2009

- 2de strijkkwartet, 2010

     pianowerken

- Vestiges, 2013

- Iridescence, 2013, voor piano en iPad

http://conradtao.com

 

Rick van Veldhuizen (*Haaren, Noord-Brabant, 4 juli, 1994) begon op zijn 14de een muziekstudie om componist te worden aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium in Tilburg.  Hij studeerde vanaf 2011 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag compositie en Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Leiden. Uiteindelijk studeerde  Rick van Veldhuizen cum laude in compositie aan het conservatorium van Amsterdam bij Joël Bons en Willem Jeths.

Rick van Veldhuizen componeerde

     2 installaties met elektronica

     1 opera

     6 orkestwerken

- Mais le corps taché d'ombres, 2019

     5 werken voor een groot ensemble

- "reflections in a breaking glass door", 2011,  voor blaasensemble

- "(un)mensch", 2015 voor concertband

     17 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- "weltjugend U6 [1984]", 2012, voor hobo, besklarinet, sopraansaxofoon, basklarinet, fagot en electronica

     5 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     15 pianowerken

     1 klavecimbelwerk

     1 werk voor dwarsfluit

     3 elektronische werken

www.rickvanveldhuizen.eu

 

 

Celia Swart (*Vlissingen, 14 augustus 1994) speelde vanaf haar achtste saxofoon en piano en ondekte al muziek makend haar liefde voor componeren. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde Celia Swart compositie bij Guus Janssen, Martijn Padding, Peter Adriaansz en Diderik Wagenaar. In 2018 behaalde ze daar haar bachelor compositie.

Celia Swart speelt en schrijft muziek voor en bij haar eigen moderne jazzcombo SWART, dat in oktober 2018 een CD Lost In maakte.

​​Celia Swart componeerde

     3 orkestwerken

- Reflections voor harp en orkest, 2020

     8 kamermuziekwerken

- Les secrets de l'air,  voor saxofoon en piano, 2019

     4 elektronische werken 

www.celia-swart.com

 

 

Marco Galvani (*Engeland, 11 november 1994) studeerde drie jaar bij Emily Howard aan de Junior Royal Northern College of Music. Daarna studeerde hij aan de Universiteit van Oxford bij Robert Saxton en aan de Royal Academy of Music in Londen bij David Sawer.

Marco Galvani componeerde

     2 opera’s

     4 theatermuziekwerken

     9 werken voor orkest ofm groot ensemble

     2 koorwerken met instrument(en)

     24 (series) koorwerken a capella

- On Christmas Morn, 2017

- Lamentations of Jeremiah, 2015, voor gemengd koor

- Maria Hymns, 2016, voor SATB a capella, 4 motetten

1. Ave sanctissima Maria

- O Sacrum Convivium, 2017,  voor SATB a capella

     12 kamermuziekwerken

     7 (series) werken voor zangstem en instrument(en)

     elektronische werken

www.marcogalvani.co.uk

 

Sílvia Lanao Aregay (*Girona, Spanje, 1995) begon al heel jong met muziekles. Ze was ook van jongs af gemotiveerd om te componeren. In 2014 slaagde ze voor haar pianostudies aan het conservatorium Isaac Albéniz in Girona. In dat jaar begon ze met studie compositie aan het Constervatorium del Liceu in Barcelona bij Benet Casablancas, Ramon Humet en Israel David Martínez. In 2016 volgde ze daarnaast masterclasses bij Kaija Saariaho en George Benjamin. Op het moment (2019) studeert Sílvia Lanao in Amsterdam aan het Conservatorium bij Wim Henderickx en Willem Jeths. In december 2018 won ze de eerste prijs op het Alba Rosa Viëtor Compositieconcours met haar compositie Empordà.

Sílvia Lanao componeerde

     1 opera

     4 werken voor groot ensemble of orkest

     12 kamermuziekwerken

     1 werk voor zangstem en ensemble

- Empordà – voor sopraan en pianotrio, 2018. Tekst een gedicht van Josep Maria de Sagarra uit 1923. Eerste prijs op het Alba Rosa Viëtor Compositieconcours 2018.

     1 werk voor 2 orgels

     1 (serie) werken voor een instrument solo

- Winter Landscapes, 2019, korte stukken voor sopraan- of tenorblokfluit 

https://silvialanao.com

 

Xavier Dubois Foley (*Verenigde Staten, 1995) studeerde aan het Curtis Institute of Music contrabas en compositie bij Edgar Meyer en Hal Robinson. Hij treedt veel op als contrabassolist bij orkesten en ensembles en componeert.

Xavier Foley componeerde

     orkestwerken

- For Justice and Peace, dubbelconcert voor viool, contrabas en strijkorkest, 2020

     8 kamermuziekwerken

- Shelter Islandvoor pianotrio, 2020, geïnspireerd op moderne popmuziekstijlen

     8 werken voor contrabas solo

https://xavierfoley.com

 

 

Xavier van de Poll (*Tilburg, 1995) ontdekte op zijn vierde op de muziekschool viool. Hij wilde daar het liefst meteen mee beginnen, maar van zijn ouders moest hij eerst zijn zwemdiploma halen. Op zijn zesde was het zover en kon hij me vioolspelen beginnen. Op zijn dertiende speelde was hij violist hij in het JeugdOrkest Nederland en ontwikkelde hij een voorliefde voor orkestmuziek en opera. Van 2005 tot 2011 studeerde hij aan de Young Musician’s Academy van het Conservatorium van Tilburg bij Jenny Spanoghe en Thijs Kramer. Later nam hij privélessen bij Natalia Gabunia en Wouter Vossen. Hij studeerde Musicologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2018 afstudeerde met de scriptie “What’s the matter with atonality?: on the perception of atonal music from a neuropsychological viewpoint”.Ondertussen studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam compositie bij  Joël Bons. Die compositiestudie vervolgde hij aan het Fontys AMPA Conservatorium in Tilburg bij Kees van den Bergh en Anthony Fiumara. Daar studeerde hij in 2020 met een 9,5 voor compositie cum laude af. Vanaf september 2020 studeert Xavier van de Poll dankzij verschillende studiebeurzen compositie aan het Royal College of Music in Londen bij Kenneth Hesketh.

Xavier van de Poll componeerde

     7 orkestwerken

- ‘Les sonorités au loin’, 2020,  speelt met ruimtelijkheid doordat de slagwerkers op een andere plek zijn gepositioneerd dan de strijkers. Geïnspireerd door de "anderhalve metertijd" van de coronaepidemie. Hypnotiserend.

     2 kamermuziekwerken

     2 werken voor zangstem (en instrument)

     3 werken voor een instrument solo

 

Catherine Robson (*Gateshead, Engeland, 1995) studeert compositie aan de muziekafdeling van de Universiteit van York bij Thomas Simaku, Nicola LeFanu en Ambrose Field.

Catherine Robson componeerde

     1 orkestwerk

     11 kamermuziekwerken

     4 werken voor (zang)stem en instrumenten

     3 werken voor een instrument solo

     10 film en games-scores

www.catherinerobsoncomposer.co.uk

 

 

Tom Schipper (*Nijmegen, 1995) groeide op in Bennekom had op zijn 13de een passie voor verhalen en voor het 20-jaar oude keyboard van zijn ouders en dat leidde op dat moment voor hem tot de conclusie dat hij filmmuziek moest gaan componeren. Hij deed mee aan de jaarlijkse compositiewedstijden van het Nederlands Blazersensemble. Hij studeerde compositie aan het conservatorium van Amsterdam en vanaf 2016 filmcompositie. In 2018 studeerde hij af met drie filmscores en een studie over het gebruik van hyperorchestratie in filmmuziek.

Tom Schipper componeerde

     2 orkestwerken

     5 werken voor harmonie- of fanfare-orkest

     3 werken voor groot ensemble

     7 kamermuziekwerken

     2 koorwerken (met instrumenten)

     8 filmscores

     3 elektronische werken

     4 arrangementen 

www.tomschipper.com

 

Karmit Fadael (*1996, Treuchtlingen, Duitsland) is van Nederlands-Israëlische afkomst. Ze groeide op in een stadje in het noorden van Nederland. Van september 2014 tot januari 2019 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Calliope Tsoupaki, Guus Janssen en Martijn Padding. Daarnaast en daarna volgde ze nog masterclasses bij 12 andere componisten.

Karmit Fadael componeerde

     1 multimediawerk

     5 werken voor orkest of groot ensemble

     15 kamermuziekwerken

     1 werk voor zangers

     1 koorwerk

     6 werken voor een instrument solo

     1 elektronische werk 

www.karmitfadael.com

 

Sarah Neutkens (*Eindhoven, 8 september 1998) groeide op in een muzikaal kunstenaarsgezin: vader Harjo is beeldend kunstenaar, luit- en theorbespeler en mineraloog, moeder is ontwerpster. Ze bracht haar jeugd door in Vessem. Van af haar zesde kreeg ze pianoles van Matty Huyts en begon vanaf haar achtste ook meteen maar liedjes te componeren voor haar katten. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Nijmegen. Sarah Neutkens werkt als componist, pianist, model en artiest. Ze heeft haar eigen CD-label: Neutra Records en maakt deel uit van de Music Hub Brabant

Sarah Neutkens componeerde

     2 koorwerken

     5 werken voor strijkkwartet

     4 werken voor strijkoctet

     6 andere kamermuziekwerken

- Cumulus, 2018, voor pianotrio

- september, 2019 voor saxofoonkwartet, stemmig vierdelig werk

     5 pianowerken

- Hexagon, 2014

- Cumulus, 2018, voor piano met loopstation 

www.sarahneutkens.com

 

Benjamin Beckman (*Los Angeles, Verenigde Staten, 2000) slaagde in de lente van 2019 met de hoogst mogelijke score aan de Harvard-Westlake High School en ging daarna studeren aan de Yale University in New Haven. Hij studeerde piano en speelde hoorn in het Los Angeles jeugdorkest. Hij studeerde compositie bij Christopher Wong en Carrie Magin tijdens de zomercompostitiecursussen aan het Interlochen Kunstcentrum in Michigan. Daarnaast studeerde hij nog bij Sarah Gibson en Andrew Norman via het Los Angeles Philharmonic Composer Fellowship en bij Martin Amlin en Justin Casinghino aan het Boston University Tanglewood Institute

Benjamin Beckman schreef al zo’n vijftien werken voor gerenommeerde orkesten en ensembles en won al diverse compositieprijzen. Hij is lid van de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP) en geeft zijn werken onder eigen beheer uit bij de BlueCircle Press. Wanneer hij niet met muziek bezig is, houdt hij van veldlopen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Benjamin Beckman componeerde

     1 kameropera

     1 theatermuziekwerk

     6 werken voor orkest of groot ensemble

- Occidentalis, 2019

     16 kamermuziekwerken

     2 koorwerken

     7 (series) liederen voor zangstem en piano

     1 filmscore Blokfluit en Muziek - Muziekgeschiedenisr

https://www.benjaminbeckmanmusic.com

 

Arjan Linker (*Nieuw-Amsterdam, 2000) volgde het het gymnasium van het Hondsrugcollege Emmen en daarnaast lessen aan het conservatorium van Groningen in de Jong Talentklas Compositie en de Jong Talentklas Trombone. Vanaf zijn 11de jaar componeerde hij. Naast trombone studeerde hij piano.

Op het moment (2021) studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam trombone bij Jörgen van Rijen, Remko de Jager en Pierre Volders en compositie bij Willem Jeths en Meriç Artaç. Hij remplaçeert als rombonist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en geeft geeft regelmatig concerten als trombonesolist. Hij is medeoprichter en medewerker van het crossover-ensemble Nachtlicht en het Trombone Quartet.

Arjan Linker componeerde

     3 orkestwerken

     6 kamermuziekwerken

www.arjanlinker.nl

 

 

Alma Elizabeth Deutscher (*Basingstoke, Oxford, Engeland, februari 2005) is de dochter van Janie Steen en de Israëlische taalkundige Guy Deutscher. Alma Deutscher begon op haar tweede piano te spelen en op haar derde viool. Toen ze vier was begon ze te improviseren en te componeren op de piano en vanaf haar vijfde schreef ze haar composities op. Op haar zesde componeerde ze haar eerste pianosonate, op haar zevende haar eerste korte opera, op haar negende een vioolconcert en op haar tiende een avondvullende opera.

Behalve componist is Alma Deutscher een begaafde pianiste en violiste. Ze speelt Scarlattisonates alsof ze ze zelf heeft gecomponeerd. Bovendien zijn haar muziekoordelen die van een goed opgeleide volwassen muzikant. Pianist en dirigent Daniël Barenboim zei over haar: alles wat je niet kunt leren, heeft zij al.

Uiteraard wordt het wonderkind herhaaldelijk met Mozart vergeleken, waarover ze zelf zegt: “Als ik hetzelfde schreef als Mozart, zou dat behoorlijk vervelend zijn. Ik ben Alma, niet Mozart”. Haar gezinsleden moedigen de vergelijking ook niet aan.

Alma Deutscher woont met haar ouders en haar jongere zusje in Dorking, Surrey in Engeland. Op haar vijfde jaar is ze één dag naar school geweest, maar daar werd ze erg ongelukkig van dus kreeg en krijgt ze thuisonderwijs. Ze krijgt piano- en vioollessen van docenten aan de Yehudi Menuhin School in Surrey en krijgt improvisatie- en compositielessen van Tobias Cramm via skype uit Zwitserland. Alma Deutscher speelt op het moment op een viool van Guarneri del Jesú

Alma Deutscher componeerde (2017)

     3 opera’s   

- The Sweeper of Dreams, 2012, libretto Elizabeth Adlington, gebaseerd op Neil Gaiman’s verhaal  "The Sweeper of Dreams".

- Cinderella, 2015, gebaseerd op het sprookje van Assepoester, eigen libretto. De prins is een dichter en Assepoester vindt op een dag een gedicht van zij hand. Ze weet niet dat dit van de prins is, maar ze vindt het zo mooi dat ze het op muziek zet, Na veel fantastische verwikkelingen vinden tekst en muziek elkaar.

     4 orkestwerken

- vioolconcert, 2014

- pianoconcert, 2017

     7 kamermuziekwerken

     3 liederen 

     5 pianowerken

     1 werk voor viool solo

http://www.almadeutscher.com

www.youtube.com/channel/UC9-a8j_GPDWMK3GUVgocWSg