Componisten

vanaf 1986

 

Alissa Firsova (*Moskou, 24 juli 1986) is de dochter van de componisten Elena Firsova en Dmitri Smirnov. Ze verhuisde in 1991 naar Groot Brittanië. Ze studeerde op de Purcell School in Bushey, Zuid-Hertfordshire in 2004 af in piano en compositie en studeerde daarna tot 2009 piano aan de Royal Academy of Music in Londen en daarna nog directie bij Colin Metters. Alissa Firsova werkt als componist, pianiste en dirigent.

Alissa Firsova componeerde

     8 orkestwerken

     20 kamermuziekwerken

- Expressions,  opus 9, voor klarinet en piano, 2010

- Fantasy, opus 29, voor cello en piano, 2014

- Tennyson Fantasy, opus 36, voor strijkkwartet, 2016

     3 koorwerken

     3 (series) werken voor zangstem en piano

- Paradise Poems, opus 22, voor zangstem en piano, 2010

     4 pianowerken

- Bride of the Wind, opus 34, voor piano vierhandig, briljant, refelteert Kokoschka’s tragische liefde voor Alma Mahler-Schlinder

     2 werken voor een ander instrument solo

http://alissafirsova.com

 

Ólafur Arnalds (*Mosfellsbćr, IJsland, 3 november 1986) leerde in zijn vroege kinderjaren al slagwerk, piano en andere instrumenten bespelen. Als jong speelde hij als drummer in hardcore punk- en heavy metalbands. Als snel toonde hij ook interesse in componeren. Als 18-jarige begon hij met een conservatoriumstudie muziektheorie en compositie, maar brak die al gauw af, omdat hij het allemaal te elitair klassiek vond. Tegenwoordig maakt Ólafur Arnalds muziek waarin hij strijkinstrumenten, piano, ambient en elektronische muziek mengt.

Ólafur Arnalds is de neef van zangeres en muzikante Ólöf Arnalds.

Ólafur Arnalds “componeerde”

     2 projecten

     1 ballet

- Dyad 1909, 2009, Choreografie Wayne McGregor geďnspireerd door Ernest Shackleton’s Nimrod expeditie naar de Zuidpool in 1909.

     8 CD’s

     3 filmscores     

     1 TVscore

Broadchurch, regie Chris Chibnall, 2012

 

Colin Benders, artiestennaam Kyteman (*Utrecht, 5 december 1986) is de zoon van een filosoof/estheticus en een Afro-Amerikaanse die elkaar leerden kennen in de kraak-/hippiescene van Utrecht. Colin Benders groeit op in de Utrechtse Sterrenwijk.

Op zijn 3e jaar kreeg Colin een trompet van zijn oom Jacky Terrasson, de halfbroer van zijn moeder, jazzpianist uit New York. Op zijn zesde - toen zijn voortanden gewisseld waren - mocht hij erop spelen. Zijn oom sleepte hem mee naar allerlei festivals zoals North Sea. Vanaf zijn achtste jaar studeert Colin Benders zang, muziektheorie, muziekgeschiedenis en solfčge aan de Kathedrale Koorschool Utrecht. Hij was lang voorzanger van het kathedrale koor. Op zijn vijftiende stopte hij met zingen.

Na de basisschool ging Colin Benders hij naar de middelbare school voor Jonge Talenten verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zich vooral toelegde op trompet onder leiding van Eric Vloeimans. Daarna volgde hij twee jaar het conservatorium en stopte toen met zijn opleiding.

Colin Benders verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Utrecht-Overvecht¸ werkte drie jaar aan zijn debuutalbum "The Hermit Sessions", waarin hij alle partijen zelf inspeelde, leefde van de sessies en het rondtoeren met allerlei bands. In 2009 fundeerde hij zijn "Kyteman's HipHop Orchestra": 12 muzikanten en 10 rappers.

In 2012 vormde Kyteman het om tot het The Kyteman Orchestra, waarmee hij allerlei genres bestrijkt.

Kyteman produceerde

     4 albums

- The Hermit Sessions, zijn debuutalbum 20 februari 2009

nr. 7. Sorry, beeldschoon, is nu al een veelgespeelde klassieker

www.kyteman.com

 

Daniel Kidane (*1986) begon op achtjarige leeftijd viool te studeren. Zijn eerste compositielessen kreeg Daniel Kidane aan de jeugdafdeling van het Royal College of Music bij Avril Anderson. Daarna studeerde Daniel Kidane aan het Conservatorium in Sint Petersburg bij  Sergey Slonimsky en aan het Royal Northern College of Music bij Gary Carpenter en David Horne.

Daniel Kidane componeerde

     balletten

     orkestwerken

     kamermuziekwerken,

- “Flux and Stasis”, piano trio

- Tourbillon van sopraanblokfluit en klavecimbel, 2014

     koorwerken

     werken voor een instrument solo

 

Morris Kliphuis (*1986) begon in de klassieke muziek op zijn achtste, maar kon het nooit laten om te improviseren. Na een jaar compositie te hebben gestudeerd in Den Haag volgde hij een opleiding jazzhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ferdinand Povel, Herman Jeurissen en Jasper Blom. In 2008 studeerde hij een semester lang aan het Purchase College, New York, bij Jon Faddis en jazzhoornist John Clark. Morris won de eerste prijs en de persprijs bij het Prinses Christina Concours 2006, en ontving de Keep an Eye Jazz Award 2009 voor beste solist.

Met Kapok, een trio met Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (drums), bracht hij in 2012 het debuutalbum Flatlands uit, een ontdekkingstocht door de mogelijkheden van deze ongebruikelijke bezetting.

Morris Kliphuis componeerde

     1 opera

- “2050”, 2013, libretto Annemarie Slotboom, gebaseerd op “De Achtbaan” van Belcampo 

     1 orkestwerk

     2 werken voor bigband

     1 werk voor blazersensemble

     1 werk voor strijkorkest

     5 kamermuziekwerken

- Space opera, 2012, voor strijktrio, geďnspireerd op sciencefictionklassiekers als Star Trek en Star Wars.

     1 werk voor piano solo

     2 (series) werken voor zangstem en orkest of instrumenten

- The secret diary of Nora Plain, liedcyclus, tekst Lucky Fonz III, 2018, voor sopraan, strijkkwartet en jazzdrummer. Het intieme verhaal van Nora Plain. Een persoonlijk en hartverscheurend relaas over de verhoudingen tussen maatschappij, paranoia en erotiek

     1 koorwerk

www.morriskliphuis.nl

 

Jan Peter Teeuw (*5 juli 1987) kreeg vanaf zijn achtste jaar orgelles van Johan den Hoedt. Hij studeerde ook bij Arjen Leistra. Op zijn veertiende werd Jan Peter organist in Rotterdam (Sonneburgh). Op dit moment (2015) is Jan Peter Teeuw organist in Ridderkerk (Ichthuskerk, Immanuëlkapel, Wilhelminakerk). Sinds mei 2013 dirigeert hij Chr. Jongerenkoor 'Rejoice' te Ridderkerk. In oktober 2013 is hij benoemd als dirigent van Christelijk Jongerenkoor 'Deum Fidentes' uit Polsbro. In het dagelijks leven is hij werkzaam in het onderwijs.

Jan Peter Teeuw componeerde

     7 banden orgelwerken

     7 banden werken voor orgel en fluit

www.janpeterteeuw.nl

 

Thierry Tidrow (Ottawa, Canada, 1986) begon als zanger in het Sint Matthëus Mannen en Jongenskoor aan het Centre d’Excellence Artistique van het De La Salle Gymnasium in Ottawa. Na het gymnasium studeerde Thierry Tidrow barokzang, muziektheorie en compositie aan de McGill Universiteit in Montréal. Toen hij daar zijn bachelor had afgerond, studeerde hij voor zijn master tot 2011 aan het conservatorium in Amsterdam bij Richard Ayres en Willem Jeths. Daarna deed hij nog een vervolgstudie aan de Hogeschool voor Muziek in Freiburg bij Brice Pauset.

Sinds 2014 woont en werkt Thierry Tidrow in Keulen (2016).

Thierry Tidrow componeerde

     3 theaterwerken

     5 werken voor groot ensemble

     7 kamermuziekwerken

     5 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     7 werken voor een instrument solo

www.thierrytidrow.com

 

Raphael Benjamin Meyer (*Bazel, Zwitserland, oktober 1987) kreeg vanaf zijn zevende jaar slagwerk- en blokfluitles en daar kwam later piano- en dwarsfluitles bij. Van 2006 tot 2009 studeerde Raphael Bemjammin Meyer Schoolmuziek en blokfluit aan de Schola Cantorum Basiliensis. Hij werkt als componist, blokfluitist en dirigent. Aan geďnteresseerden geeft hij ook blokfluitles.

Raphael Benjamin Meyer componeerde

     6 theatermuziekwerken

     6 kamermuziekwerken

- Oriënt Express voor 5 blokfluiten en klavecimbel, Swing, jazz en moderne compositietechnieken

- Abire voor blokfluitkwartet

     1 werk voor mechanisch klavier

     10 filmscores

     4 TV-scores

     6 TV-spots

     10 hoorspel en hoorboekprodukties

     32 soundtracks voor computergames en browsers

http://film-musik.ch

 

Bianca Bongers (*Breda, 1987) studeerde cello aan het Codarts conservatorium in Rotterdam en daarna bij Monique Heidema aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar behaalde zij haar master cello in 2014. Daarna studeerde Bianca Bongers nog compositie bij Wim Henderickx en Luc van Hove aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde zij in 2017 de master compositie met de ‘grootste onderscheiding’. Als celliste speelde ze met ensembles als Insomnio, Lunatree en L’instant Donné. Bianca Bongers woont op het moment (2019) in Haarlem.

Bianca Bongers componeerde

     2 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

- Surrounded by Air – Appearance II voor fluit, hobo en piano, 2018, geschreven in opdracht van Triotique , nogal piep-knars-knor, moet dat nog?

     1 werk voor koor a capella

     2 werken voor zangstem en instrumenten

     6 werken voor een instrument solo

http://biancabongers.nl

 

David Collier (*Ierland, 1987) studeerde voor ingenieur aan de Dublin Stadsuniversiteit en Muziek en Media Technologie aan het Trinity College in Dublin. Hij studeerde daar compositie bij Donnacha Dennehy en Linda Buckley. Hij was een van de oprichters en mededirecteur van het Dublin Laptop Orchestra. Op het moment (2016) studeert David Collier compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Ayres.

David Collier componeerde in elk geval

     theaterstukken met live electronica

     werken voor (groot) ensemble

- Smacht,  voor viool, basklarinet en laptoporkest, 2011

     werken voor slagwerkkwartet

     werken voor cello en tape 

 

Arend Gerds (*Groningen, 1987) studeerde van 2007 tot 2013 compositie aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen en aan de Montclair State University (VS).

Samen met medestudenten richtte hij in 2011 het Vers Ensemble op.
Arend Gerds is werkzaam als autonoom componist en docent. Hij doceert aan het ArtEZ conservatorium compositie aan de jong talentklas en aan studenten die een specialisatie of minor in compositie volgen.

Arend Gerds componeerde

     3 werken voor harmonieorkest

     8 kamermuziekwerken

     1 koorwerk

     1 werk voor zangstem en instrument

     3 electro–akoestische werken

www.arendgerds.nl

 

Marco Mlynek (*1987) woont in Keulen. Hij is pianist en gitarist en heeft compositie en arrangeren gestudeerd aan het jazzconservatorium in Maastricht.

Marco Mlynek componeert

     6 theatermuziekwerken

     liederen

     2 filmscores

www.marcomlynek.de

 

Aart Strootman (*1987 kreeg tijdens zijn middelbare schooltijd lessen van Dick Hoogeveen en Jorge Oraison op het Rotterdams Conservatorium. Hierna vervolgde hij zijn studie in Tilburg bij Hein Sanderink waar hij zijn Bachelor of Music cum laude behaalde in 2008. Tijdens zijn Master volgde hij lessen bij onder andere Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant en in 2010 behaalde hij het hoogst haalbare cijfer (10/10) op het Conservatorium Fontys & Zuyd. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde hij ondertussen musicologie.

Sinds 2009 doceert Aart Strootman muziekgeschiedenis, gevorderde solfčge, analyse, filosofie en performance studies op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Hij is artistiek leider van het hedendaags muziekensemble F.C. Jongbloed. In 2012 richtte hij minimal-chamber-metal band TEMKO op. Daarnaast speelt hij nog vast of incidenteel bij een aantal andere ensembles.

Aart Strootman componeert en arrangeert veel muziek voor concerten die worden gegeven op zelfgemaakte instrumenten, gebouwd in uitgebreide samenwerking met andere componisten.

Aart Strootman componeerde

     42 uiteenlopende werken voor ensembles, theaterproducties en films.

- Devine Hell, Tenebrae voor een nieuwgebouwde gigantische draailier en het Storioni Trio, 2016.

- Darkness rises, multimediaal werk, gecomponeerd voor de groep TEMKO, 2016, gaat over de Pioneer 10, een sateliet die in 1972 werd gelaceerd om onderzoek te doen naar Jupiter, en waarde NASA in 2001 weer contact mee kreeg. Uitgangspunt voor de compositie waren de laatste data die de satelliet op acht miljard kilometer van de aarde terugstuurde. Bewerkt voor TEMKO en orkest.

http://aartstrootman.com

 

Peter Vigh (*Den Haag,  1987) speelde vanaf zijn 9de jaar saxofoon en componeerde  vanaf zijn 15de. Peter Vigh studeerde saxofoon bij Jean Pennings (Tilburg), Jean-Denis Michat (Lyon) en Arno Bornkamp (Amsterdam). Hij studeerde compositie bij Willem Jeths (Tilburg), Fabio Nieder (Amsterdam) en Klaas de Vries. Peter is altsaxofonist van het Berlage Saxophone Quartet en vormt een duo met pianist Tobias Borsboom (Duo Borsboom en Vigh).

Peter Vigh componeerde

     12 werken voor orkest of groot ensemble 

     7 kamermuziekwerken

     2 werk voor koor met (solist) en instrumenten

- Totaliter Aliter voor vrouwenkoor, blokfluit, panfluit, altviool, accordeon en slagwerk

     2 werken voor koor a capella

     1 werk voor sopraan en instrumenten

     3 werken voor instrument of zangstem solo

- Perpetuum Mobile, 2014, voor piano solo, geschreven voor Tobias Borsboom

     16 arrangementen

www.petervigh.com

 

Thomas Arthur Beijer (*Haarlem, 4 juli 1988) begon met pianospelen bij Loes Geusebroek toen hij acht jaar was. Vanaf zijn 11de volgde Thomas Beijer lessen muziektheorie en muziekgeschiedenis bij Martin Kloos. In 2002 kreeg hij in de jong-talentklas van het Conservatorium van Amsterdam (Sweelinck Academie) les van Marjes Benoist.

Vanaf zijn 16de studeerde Thomas Beijer bij Jan Wijn aan Conservatorium van Amsterdam, waar hij in mei 2009 cum laude afstudeerde. In 2011 sloot hij zijn masterstudie met de hoogste onderscheiding af.

Thomas Beijer componeerde

     1 orkestwerk

     3 kamermuziekwerken

- Quatuor pour le Tombeau de FM voor viool, altviool en twee celli, 2011

- Motion Games, voor viool en piano, 2013
- Stardust, pianokwartet, 2009

     4 (series) liederen

- Ik heb de winter liefgehad, liedcyclus van drie liederen voor sopraan en piano op gedichten van Jan Wolkers ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de schrijver, 2006

- Najaar voor sopraan en piano, tekst Jan Wolkers, 2006.

     3 pianowerken

- Ballade, 2011, voor twee piano,s, geschreven voor Lestari Scholtes en Gwylin Janssens

- Poema del Cante Jondo – Fantasie over Flamenco Ritmes, 2012; 5-delig werk, waarvan de titel is ontleend aan een dichtbundel van Federico García Lorca,

     1 werk voor twee piano’s

     1 werk voor violoncello solo

     7 arrangementen en transcripties

www.thomasbeijer.com

 

David Désilets (*Sante Catherine, bij Montreal, Canada, 1988) was al jong geďnteresseerd in muziek en improviseerde als kind snel aan op de piano en componeerde korte stukjes. David Désilets studeerde trombone bij Robert Ellis en compositie bij Michel Tétreault aan de Cégep in St-Laurent en aan de Universiteit van Montréal, vervolgens aan het Conservatoire national supérieur musique et danse in Montréal en rondde tenslotte zijn compositiestudie af bij  Alan Belkin aan de Universiteit van Montréal.

David Désilets componeerde

     4 orkestwerken

     3 koorwerken voor koor a cappella of met instrumenten

     1 kamermuziekwerk

- Ŕ deux pas du sol, voor 5 blokfluiten, 2010, uitgesproken spannend werk.

     2 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 werk voor zangstem en orkest

     1 werk voor trombone solo

     1 elektronisch werk

www.daviddesilets.com

 

Joel Robert Rust (*Groot- Brittanië, 4 augustus 1989) studeerde aan het Emmanuel College, Cambridge compositie bij Robin Holloway en aan de Guildhall School of Music and Drama bij Julian Anderson. Op het moment (2015) doet hij een doctoraal studie aan de Universiteit van New York

Joel Rust componeerde

     1 kameropera

     1 werk voor groot ensemble

     2 koorwerken of werken voor zangers a cappella

- sunt etenim pennae volucres mihi, voor 3 sopranen en 3 mezzosopranen, tekst uit Boethius’ Consolatio Philosophiae (Over de vertroosting van de wijsbegeerte), omstreeks 524, in opdracht van renaissancegroep Discantus;

     4 zangstem(men) en orkest of instrumenten

     3 kamermuziekwerken

     1 electro-akoestisch werk

www.joelrust.com

 

Desmond Clarke (*Manchester, Engeland, 1989) studeerde aan de Universiteit van York van 2007 tot 2016 onder meer compositie bij Martin Suckling en volgde daarnaast lessen en masterclasses bij Chaya Czernowin, Marc Sabat, Christopher Theofanidis, Thomas Simaku, Mario Garuti en Unsuk Chin. Hij is altijd geďnteresseerd geweest in natuur- en wiskunde en focust zich ook in de muziek op  wiskundige en algoritmische processen. Hij is oprichter en medewerken van het collective O S C ~, dat zich bezighoudt met de realisatie van grootschalige geďmproviseerde werken. De optredens van de geimproviseerde megastructuren duren 6 tot 24 uur duurden. Desmond Clarke werkt als dirigent, hoboďst, elektronisch muzikant, componist, privédocent en muziekgraveur.

Desmond Clarke componeerde

     9 werken voor orkest of groot ensemble

     25 kamermuziekwerken

     10 werken voor instrument solo, meestal met eletronica

- Recordari, 2017 voor geprepareerde altblokfluit, drie renaisscanceblokfluiten en live electronics, geschreven voor en in samenwerking met Carmen Troncoso

- Oiseaux Métamorphique, 2017, voor geprepareerde harmonische altblokfluit met E-voet en live electronics, maakt deel uit van het bovengenoemde Recordari

www.desmondclarke.com

 

Martyna Kosecka (*Gdynia, Polen, 1989) studeerde piano bij Julita Książkowska aan de Muziekhogeschool van Gdynia. Daarna studeerde ze compositie bij Krzysztof Meyer en orkestdirectie Rafał Jacek Delekta aan de muziekacademie van Krakóv en tenslotte orkestdirectie bij Szymon Bywalec aan de muziekacademie van Katowice.

Ze bouwde een carričre op als dirigent en componist.
Vanaf 2012 is ze lid van Youth Circle, een vereniging van jonge componisten naast de Poolse componisten vereniging.

In 2013 richtte ze samen mer de Iraanse componist Idin Samimi Mofakham het Spectro Centrum voor Nieuwe Muziek op met als doel het geven van workshops in het kader van Nieuwe Muziek en het organiseren van concerten. Een en ander leidde tot het Eerste Internationale Contemporary Music Festival in Teheran.

Martyna Kosecka componeerde

     1 opera

     2 theatermuziekwerken

     3 orkestwerken

     17 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     6 werken voor zangstem(men) en instrument(en)

     3 pianowerken

     2 werken voor een ander solo-instrument

www.martynakosecka.com

 

Ellis Ludwig-Leone (*Rhode Island, Verenigde Staten, 1989) groeide op in landelijk Massachusetts. Nadat hij in 2011 afstudeerde aan de Yale Universiteit werkte hij als muziekassistent voor componist Nico Muhly. Hij is songwriter en bandleider van de band San Fermin in Brooklyn. Ellis Ludwig-Leone woont en werkt in Prospect Heights, Brooklyn.

Ellis Ludwig-Leone componeerde

     2 theatermuziekwerken

- American Music, 2015, musical, libretto Jane Mendelsohn

     6 balletten,

- Common Ground, 2015, choreograaf Troy Schumacher,

     4 orkestwerken

     9 kamermuziekwerken

     3 koorwerken

     1 liedcyclus

     4  werken voor een solo-instrument

- Night loops,  voor harp, looperpedaal en elektronica

     4 werken voor zijn band San Fermin

www.ellisludwigleone.com

 

Benjamien Lycke (*Brugge, België, 2 september 1989) begon op de Middelbare Brugse Steinerschool al met compositielessen bij David Anne. Op 18-jarige leeftijd werd zijn eerste volledige musical Le Piédestal uitgevoerd. Op dat moment studeerde hij piano, orgel, zang en harmonieleer aan het Stedelijk Conservatorium Brugge. Benjamien Lycke studeerde daarna van 2008 tot 2013 compositie bij Lucien Posman aan de Hogeschool Gent Conservatorium, in 2013 en 2014 muziekpedagogiek aan de Universiteit van Gent, en van 2014 tot 2016 compositie filmmuziek bij Joseph Horovitz aan het Royal College of Music in Londen. Hij richtte een vereniging zonder winstoogmerk synArt op om zijn projecten te kunnen stroomlijnen.

Benjamien Lycke componeerde

     muziektheaterprodukties

     2 opera’s

     2 musicals

     1 cantate

     1 oorlogsrequiem

     orkestwerken

     koorwerken

     kamermuziekwerken

- Aprčs l’orage,  2017 voor viool, piano en saxofoon, geschreven voor het Kugoni trio

- Drie reeën voor fluit, hobo en piano, 2018, geschreven voor Triotique

     filmscores

     gamemuziek

www.benjamien.be

 

Samuel Penderbayne (*Canberra, Australië, 1989) studeerde aan het Conservatorium van Sydney zang bij Anke Hoeppner, directie bij Anthony Clarke en compositie bij Michael Smetanin en Matthew Hindson. Hij studeerde daar in 2011 cum laude af. Van 2012 tot 2014 studeerde hij aan de hogeschool voor muziek en theater in Hamburg compositie bij Moritz Eggert. Behalve met componeren houdt Samuel Penderbayne zich bezig als tenorzanger, dirigent en elektronica vormgeven als muzikant. Hij woont en leeft momenteel in Hamburg.

Samuel Penderbayne componeerde

     1 opera

     1 experimentele musical

     5 dansmuziekwerken

     orkestwerken

     kamermuziekwerken

- Shameless, 2018 voor piano en slagwerk

     7 filmscores

www.samuelpenderbayne.com

 

Corné Roos (*Amsterdam, 1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Yannis Kyriakides, Calliope Tsoupaki en Gilius van Bergeijk. Momenteel (2016) studeert hij nog compositie bij Markus Hechtle aan de Academie voor Muziek en Dans in Keulen. Corné Roos speelt en improviseert in verschillende ensembles op  basgitaar en contrabas.

Corné Roos componeerde

     8 werken voor groot ensemble of orkest

     11 kamermuziekwerken

     7 werken voor (zang)stem en instrument(en)

     4 pianowerken

     1 werk voor draaiorgel (mechanisch orgel)

- Stilzwijgen van het Mechaniek, 2013

 

Christiaan Richter (*Utrecht, 26 maart 1990) begon op 7-jarige leeftijd piano te spelen en al gauw ook te componeren. In 2001 speelde hij met het Nederlands Blazers Ensemble zijn compositie "Tree's" in het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw, dat live op televisie uitgezonden werd en in 2003 en 2007 won hij de 1e prijs op het Prinses Chistina Compositie Concours.

Christiaan Richter studeerde van 2004 – 2008  compositie bij Henk Alkema, verbonden aan de jongtalentklas van het conservatorium in Utrecht. Daarna studeerde hij bij Calliope Tsoupaki (2008-2010),  Martijn Padding en Diderik Wagenaar aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Christiaan Richter componeerde (2014)

     4 werken voor orkest

     1 werk voor brassband

     2 werken voor zangstem(men) en orkest

     24 kamermuziekwerken

     4 koorwerken

     6 werken voor stemmen en piano of instrumenten

- Unable voor sopraan en ensemble, CR 70, 2011

     30 werken voor piano (solo, tweehandig, 4 piano’s)

     4 werken voor een ander soloinstrument

 

Erik Desimpelaere (*Kortrijk, België, 28 juni 1990) studeerde bij het Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans piano bij Lieve Clement, muziektheorie, muziekgeschiedenis en jazz. Aan de SAMW in Waregem studeerde hij dwarsfluit bij Veerle Secember. Aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel studeerde Erik Desimpelaere piano bij Piet Kuijken en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen compositie bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde hij orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Lucas Vis.

Sinds september 2015 is Erik Desimpelaere dirigent van het Kortrijks Symfonisch Orkest.

Erik Desimpelaere componeerde

     1 theatermuziekwerk

     4 pianowerken

     14 kamermuziekwerken

- Magehom, voor 2 piccolo's en piano, 2016

- Ter nagedachtenis aan de liefde, 2017, voor viool, piano en saxofoon, geschreven voor het Kugoni trio

     9 werken voor groot ensemble of orkest

     3 werken voor zangstem en instrument(en)

     1 koorwerk a capella

     1 klavecimbelwerk

     1 elektronisch werk

 

Camille Pépin (*Amiens, Frankrijk, 17 november 1990) ontwikkelde door balletles belangstelling voor klassieke muziek. Ze studeerde op het regionale conservatorium van Amiens en daarna op het Pôle Supérieur de Paris arrangeren bij Thibault Perrine en vervolgens orkestratie, analyse, harmonieleer, vormleer en contrapunt aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse in Parijs. Compositie studeerde ze bij Thierry Escaich, Guillaume Connesson en Marc-André Dalbavie.

Camille Pépin componeerde

     6 orkestwerken

     2 werken voor brassband

     8 kamermuziekwerken

     2 werken voor zangstem en instrumenten

     2 werken voor een instrument solo

- Nighthawks (nachtzwaluwen),  2018, voor harp, naar aanleiding van Edward Hoppers schilderij Nighthawks, dat meer op nachtbrakers slaat.    

www.camillepepin.com

 

Toby Young (*Londen, Engeland, 1990) studeerde compositie bij Robin Holloway in Cambridge terwijl hij ondertussen als koorzanger werd opgeleid in het King's College Chapel Choir. Van 2009 tot 2011 studeerde hij ook nog bij Roxanna Panufnik.

Toby Young werkt ook nauw samen met Drum-‘n-Bas dance muziek en hip-hop artiesten. Toby Young doet onderzoek naar de verhouding tussen creatief bezig zijn en filosofie en werkt naast componist en muzikant als curator en artistiek adviseur (2018)

Toby Young componeerde

     3 opera’s

     1 dramatische zangcyclus voor sopraan, countertenor en strijkkwintet

     2 danswerken

     12 orkestwerken

     24 koorwerken a capella

     12 koorwerken met piano, orgel, harp of cello

     4 werken voor koor met solist(en) en orkest of instrument(en)

     6 (series) voor zangstem(men) en piano

     15 kamermuziekwerken

- This is Recorder revolution!, 2018, geschreven voor blokfluitkwartet Pallissander

 

Wilma Pistorius (*Johannesburg, Zuid-Afrika, 12 januari 1991), begon op haar vierde jaar cello te spelen. In 2005 begon ze een cellostudie bij Lenian Benjamins aan de jong talentklas van het Conservatorium van Utrecht. In 2008 begon Wilma Pistorius met compositielessen bij Claudia Rumondor. In 2014 studeerde Wilma Pistorius af op cello bij Jeroen den Herder aan het conservatorium van Rotterdam en met compositie bij Wim Henderickx en Willem Jeths aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wilma Pistorius componeerde

     12 kamermuziekwerken (ook met electronica)

- Rural Geometry and Industrial Mysticism, voor fluit, klarinet, cello, viool, piano en gitaar 

     7 werken voor (zang)stem(men) en instrument(en)

     1 werk voor koor a cappella

     2 werken voor een instrument solo

     2 elektronische muziekwerken

https://wilmapistorius.wordpress.com

 

Jay "Bluejay" Greenberg (*New Haven, Connecticut, Verenigd Staten, 13 december 1991) is de zoon van Robert Greenberg, pianist en professor Slavische talen aan de Yale Universiteit, en een Israëlische moeder. Hij begon cello te spelen toen hij 3 jaar was en leerde zichzelf al snel daarna piano, viool en andere instrumenten bespelen. Hij componeerde ook maar meteen. Vanaf 2002, toen hij tien jaar was, studeerde Jay Greenberg aan de Juilliard School compositie bij Samuel Adler en Samuel Zyman, vanaf 2012 studeerde hij muziek aan de Universiteit van Cambridge. Op het moment (2016) doet Jay Greenberg een promotiestudie aan de Universiteit van Auckland bij Eve de Castro-Robinson.

Jay Greenberg componeerde in elk geval

     1 ballet

     5 symfonieën

     4 andere orkestwerken

     5 kamermuziekwerken

 

César Lüttger (*Amsterdam, 1991) begon op zijn vijfde met pianospelen en componeerde ook al voor zijn negende. Op de middelbare school ontwikkelde hij ook grote interesse in het maken en componeren van elektronische muziek. Vanaf 2013 tot op dit moment (2017) studeert hij aan het conservatorium van Amsterdam klassieke compositie bij Willem Jeths en Richard Ayres. César Lüttger woont in Amsterdam.

César Lüttger componeerde in elk geval

     3 orkestwerken

     2 kamermuziekwerken

     1 werk voor koor en orgel

     1 werk voor zangstem(men) en instrument(en)

     5 pianowerken

     2 werken voor een ander soloinstrument/solist

- danseur de corde,  voor cello solo

     1 elektronische muziekwerk 

www.cesarluttger.com

 

Michael van der Sloot (*Medicine Hat, Alberta, Canada, 1991) is de oudste zoon van een muzikaal gezin dat midden op de Canadese prairies woont. Michael van der Sloot studeerde cello en compositie aan de Southern Methodist Universiteit, de Northwestern Universiteit, en het Mount Royal Universiteits Conservatorium. Zijn celloleraren waren  John Kadz, Andrés Díaz, en Hans Jřrgen Jensen en zijn compositieleraren Xi Wang, Simon A. Sargon en Jay Alan Yim.

Michael van der Sloot componeerde

     8 werken voor orkest of groot ensemble

- Shadow, Echo, Memory, 2014, voor eenentwintig violoncelli

     10 kamermuziekwerken

     4 werken voor een instrument solo 

www.michaelvandersloot.com

 

Jannum Kruidhof (*Leiden, 26 mei 1992) rondt momenteel (2015) zijn studie Docent Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeert nog compositie bij Guus Janssen. Zijn hoofdinstrument is (alt)viool met als grootste passie improviseren. In de zomer van 2013 raakte Jannum Kruidhof geblesseerd en moest hij stoppen met vioolspelen. Vanaf dat moment is hij  veel gaan componeren en ontstond het idee voor kunstcollectief Walking the Wire.

Jannum Kruidhof componeerde

     2 danswerken

     werken voor zangstem en instrumenten////

     11 kamermuziekwerken

- The wedding vibe,  voor accordeon en viool, 2015

     3 pianowerken

     1 elektronisch werk 

www.jannumkruidhof.com

 

Jan-Peter de Graaff (*Papendrecht, 1992) groeide op op Terschelling en componeert vanaf zijn 15de. Hij had les van Klaas ten Holt, en studeerde daarna van 2010 tot 2016 aan het Conservatorium in Den Haag compositie bij Guus Janssen, Calliope Tsoupaki en Diderik Wagenaar. Ondertussen studeerde hij ook orkestdirectie bij Alex Schillings en Jos Vermunt en aan het Royal College of Music compositie  bij Kenneth Hesketh. In 2018 won Jan-Peter de Graaff het Internationaal Rostrum of Composers. gewonnen. Hij werkt als componist, dirigent, arrangeur en compositiedocent.

Jan-Peter de Graaff componeerde

     3 opera’s

- ‘All Rise!’, 2015

- De Grens, 2018, opera in 2 scenes, libretto Yuri Robbers, over  keizer Wilhelm II van Pruisen 

- De Synode, De Koopman en de Dominee, opera in 2 bedrijven, 2019, libretto Yuri Robberts, een soort raamvertelling, een eigentijdse variant van de wagenspelen uit de 17de eeuw. Naar aanleiding van het 400-jarig verleen van de  Synode van Dordrecht in 1618/1619. De opera gaat over een houthandelaarsgezin, dat wordt getroffen door de synode. Hoofdpersoon, houthandelaar Maarten, kan zijn hout niet meer vershepen. Hij besluit om zelf een schip te laten bouwen met geld geleend van een zowel een Arminiaanse als een Gomaristische predikant. Uiteindelijk snijdt hij daarmee zichzelf enorm in de vingers.  

     10 (series) orkestwerken

     11 werken voor groot ensemble

- Rimpelingen,  voor cello en ensemble, 2017

     15 kamermuziekwerken

- The Bells of St. Clement's, 2018, voor piano en metalig slagwerk

     13 werken voor een instrument solo

- Jutters, voor soloviool, 2018, geschreven voor Pieter van Loenen, gebaseerd op twee Terschellinger volksliedjes. De muziek beeld de zee uit, met golven die wrakstukken het strand op spoelen 

     3 arrangementen 

www.janpeterdegraaff.com

 

Mathilde Wantenaar (*Amsterdam, 3 augustus 1993), dochter van accordeonist en jazzpianist Gert Wantenaar en zangdocente Aartje Duyven, begon op haar negende met pianolessen en speelde later ook viool en cello. Mathilde Wantenaar studeerde aan het Amsterdams Conservatorium compositie bij Willem Jeths en Wim Henderickx. Daarnaast studeerde ze piano bij Emile Simons, cello bij Maarten Mostert en zang bij Maari Ernits. Ze studeert op het moment (2019) zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams. Mathilde Wantenaar woont in Amsterdam

Mathilde Wantenaar componeerde

     1 kameropera

     1 danswerk

     3 orkestwerken

     7 kamermuziekwerken

- 3 sprookjes voor viool en piano, 2014, fraaie toegankelijke muziek

- Octet voor strijkers, 2017

     4 koorwerken of zangers a capella of met orgel

     6 liederen voor zangstemmen en instrument(en)

     2 werken voor een instrument solo

www.mathildewantenaar.com

 

 

Keting “Rocky” Sun (*China, 1993) studeerde compositie aan het conservatorium van Shanghai bij Mingwu Yin. Nadat ze daar haar bachelor had gehaald, haalde ze in 2018 haar master aan de Royal Academy of Music in Londen bij Christopher Austin en Helen Grime. Op het moment (2019) woont ze nog in Londen.

Rocky Sun componeerde

     1 theatermuziekwerk

     2 werken voor orkest of groot ensemble

     2 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     6 kamermuziekwerken, ook met elektronica

     1 werk voor een instrument solo

- Bangzi voor bokfluit solo, 2018 

www.ketingsun.com

 

Conrad Yiwen Tao (*Urbana, Illinois, Amerika, 11 juni 1994) zoon van Chinese ouders, beiden gepromoveerd aan de Princeton University. Vanaf zijn 18de maand begon Conrad Tao kinderliedjes op de piano te spelen. Op 4-jarige leeftijd gaf hij zijn eerste piano-recital. Als 8-jarige gaf hij zijn eerst pianoconcert met orkest. Op zijn 9de verhuisde Conrad Tao met zijn gezin naar New York City en begon zijn muziekstudie aan de Juilliard School. Hij werd opgeleid als pianist, violist en componist en won vanaf 2003 op al die gebieden vele prijzen.

Conrad Yiwen Tao componeerde

     orkestwerken

- The Four Elements, pianoconcert, 2007

- “The World Is Very Different Now”,  2013, ter herdenking van de moord op J.F. Kennedy in opdracht van Jaap van Zweden en het Dallas Symphonie Orchestra

- Everything Must Go, 2018

     kamermuziek

- pianotrio, 2009

- 2de strijkkwartet, 2010

     pianowerken

- Vestiges, 2013

- Iridescence, 2013, voor piano en iPad

http://conradtao.com

 

Rick van Veldhuizen (*Tilburg, 4 juli, 1994), studeerde vanaf 2011 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag compositie en Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Leiden. Op het moment (2015) studeert  Rick van Veldhuizen compositie aan het conservatorium van Amsterdam.

Rick van Veldhuizen componeerde

     2 installaties met elektronica

     5 orkestwerken

     5 werken voor een groot ensemble

- "(un)mensch", 2015 voor concertband

- "reflections in a breaking glass door", 2011 voor blaasensemble

     17 kamermuziekwerken, ook met elektronica

- "weltjugend U6 [1984]", 2012, voor hobo, besklarinet, sopraansaxofoon, basklarinet, fagot en electronica

     5 werken voor zangstem(men) en instrumenten

     15 pianowerken

     1 klavecimbelwerk

     1 werk voor dwarsfluit

     3 elektronische werken

 

Catherine Robson (*Gateshead, Engeland, 1995) studeert compositie aan de muziekafdeling van de Universiteit van York bij Thomas Simaku, Nicola LeFanu en Ambrose Field.

Catherine Robson componeerde

     1 orkestwerk

     11 kamermuziekwerken

     4 werken voor (zang)stem en instrumenten

     3 werken voor een instrument solo

     10 film en games-scores

www.catherinerobsoncomposer.co.uk

 

 

Tom Schipper (*Nijmegen, 1995) groeide op in Bennekom had op zijn 13de een passie voor verhalen en voor het 20-jaar oude keyboard van zijn ouders en dat leidde op dat moment voor hem tot de conclusie dat hij filmmuziek moest gaan componeren. Hij deed mee aan de jaarlijkse compositiewedstijden van het Nederlands Blazersensemble. Hij studeerde compositie aan het conservatorium van Amsterdam en vanaf 2016 filmcompositie. In 2018 studeerde hij af met drie filmscores en een studie over het gebruik van hyperorchestratie in filmmuziek.

Tom Schipper componeerde

     2 orkestwerken

     5 werken voor harmonie- of fanfare-orkest

     3 werken voor groot ensemble

     7 kamermuziekwerken

     2 koorwerken (met instrumenten)

     8 filmscores

     3 elektronische werken

     4 arrangementen 

www.tomschipper.com

 

Alma Elizabeth Deutscher (*Basingstoke, Oxford, Engeland, februari 2005) is de dochter van Janie Steen en de Israëlische taalkundige Guy Deutscher. Alma Deutscher begon op haar tweede piano te spelen en op haar derde viool. Toen ze vier was begon ze te improviseren en te componeren op de piano en vanaf haar vijfde schreef ze haar composities op. Op haar zesde componeerde ze haar eerste pianosonate, op haar zevende haar eerste korte opera, op haar negende een vioolconcert en op haar tiende een avondvullende opera.

Behalve componist is Alma Deutscher een begaafde pianiste en violiste. Ze speelt Scarlattisonates alsof ze ze zelf heeft gecomponeerd. Bovendien zijn haar muziekoordelen die van een goed opgeleide volwassen muzikant. Pianist en dirigent Daniël Barenboim zei over haar: alles wat je niet kunt leren, heeft zij al.

Uiteraard wordt het wonderkind herhaaldelijk met Mozart vergeleken, waarover ze zelf zegt: “Als ik hetzelfde schreef als Mozart, zou dat behoorlijk vervelend zijn. Ik ben Alma, niet Mozart”. Haar gezinsleden moedigen de vergelijking ook niet aan.

Alma Deutscher woont met haar ouders en haar jongere zusje in Dorking, Surrey in Engeland. Op haar vijfde jaar is ze één dag naar school geweest, maar daar werd ze erg ongelukkig van dus kreeg en krijgt ze thuisonderwijs. Ze krijgt piano- en vioollessen van docenten aan de Yehudi Menuhin School in Surrey en krijgt improvisatie- en compositielessen van Tobias Cramm via skype uit Zwitserland. Alma Deutscher speelt op het moment op een viool van Guarneri del Jesú

Alma Deutscher componeerde (2017)

     3 opera’s   

- The Sweeper of Dreams, 2012, libretto Elizabeth Adlington, gebaseerd op Neil Gaiman’s verhaal  "The Sweeper of Dreams".

- Cinderella, 2015, gebaseerd op het sprookje van Assepoester, eigen libretto. De prins is een dichter en Assepoester vindt op een dag een gedicht van zij hand. Ze weet niet dat dit van de prins is, maar ze vindt het zo mooi dat ze het op muziek zet, Na veel fantastische verwikkelingen vinden tekst en muziek elkaar.

     3 orkestwerken

- vioolconcert, 2014

- pianoconcert, 2017

     1 pianosonate

     1 werk voor siool solo

     6 kamermuziekwerken

     3 liederen 

http://www.almadeutscher.com

www.youtube.com/channel/UC9-a8j_GPDWMK3GUVgocWSg